Κώστας Μιαούλης

Το… ανεξόφλητο γραμμάτιο και ο Βάργκας

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την αναμέτρηση που πρέπει πρώτα να σκεφτεί η ΑΕΚ, για τα… χρωστούμενα στην ομάδα του Κομπότη, αλλά και για τον Βάργκας.

Η ΑΕΚ οφείλει να είναι σοβαρή σε όλα πλέον. Δεν πρέπει να είναι συγκεντρωμένη μόνο στα μεγάλα ματς και αυτά που έχουν υψηλό κίνητρο.

Για να «κλειδώσει» και μαθηματικά τα πλέι-οφ, οφείλει να νικήσει στην Λιβαδειά, αλλά και να μην συνέτρεχε αυτός ο λόγος, η συγκεκριμένη ομάδα με την οποία θ’ αναμετρηθεί, πρέπει να φάει ένα ακόμα σπρώξιμο προς τα κάτω.

Όπως έχω επισημάνει πολλές φορές, η ΑΕΚ πρέπει να πάρει ποδοσφαιρική εκδίκηση. Πρέπει να εκδικηθεί λοιπόν ρίχνοντας μια ομάδα που ήταν δεμένη στο άρμα του ισχυρού, του πρόσφερε πολλές φορές εκδούλευση, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση Βάλνερ και φυσικά δεν ξεχνά κανείς τα λόγια του Κομπότη, για την διαφαινόμενη τότε πτώση.

Η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει για όλα αυτά απαντήσεις. Καλά τα 11 γκολ που έχουν προηγηθεί σε βάρος της συγκεκριμένης ομάδος, την φετινή σεζόν, αλλά η Ένωση, πρέπει να της δώσει τη χαριστική βολή. Άσχετα με το αν εξωαγωνιστικά βρεθεί πάλι τρόπος να σκαπουλάρει τον υποβιβασμό αυτή η ομάδα.

Ο κόσμος είναι ζεστός και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο τώρα, να υπάρχει έστω κι ένας που θα ξενερώσει με μια άσχημη εμφάνιση παραμονή του ματς με τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος της ΑΕΚ ζητάει να δει την ομάδα, όπως θα έπρεπε να είναι αυτή όλη τη σεζόν και που θα είχε μια τελείως διαφορετική κατάληξη στο πρωτάθλημα, από το να παλεύει μέχρι και πρότινος για να σιγουρέψει την θέση της στην πρώτη πεντάδα. Κανένα πισωγύρισμα δεν είναι αποδεκτό, γιατί η ΑΕΚ είναι για ψηλά και μόνο και όχι για να δίνει δικαιώματα. Πιστεύω πως για φέτος ήταν ήδη αρκετά όσα βίωσαν, όσοι αγαπούν αυτή την ομάδα. Δεν θα γράψω τίποτε παραπάνω γι’ αυτό το ματς, δεν υπάρχει τίποτε λιγότερο από τη νίκη.

Τώρα για την περίπτωση Βάργκας, θεωρώ πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, που έδωσε άλλη οντότητα και άλλη δυναμική με τα γκολ του σε τρία διαδοχικά ντέρμπι πέρσι, φέτος δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Όχι μόνο εξαιτίας των τραυματισμών που είχε, αλλά και γιατί και οι προπονητές που προϋπήρξαν στον πάγκο, δεν μπόρεσαν ν’ αντιληφθούν τη σημασία του ποδοσφαιριστή αυτού. Ίσως σε έναν βαθμό να έχει αδικηθεί ελαφρώς και από τον Χιμένεθ. Από την άλλη όμως τον θεωρώ σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα.

Τα χρήματα που του προσφέρει η Ένωση μαζί με τα μπόνους αποτελούν μια καλή προσφορά. Κι ο ίδιος ο Βενεζουελάνος που δικαίως έχει εισπράξει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη από τον κόσμο της ΑΕΚ οφείλει να σκεφτεί πως με τους τραυματισμούς που είχε και με τον καιρό που ήταν διαθέσιμος, αυτή η προσφορά που του γίνεται είναι καλή. Από την άλλη ο καθένας ζυγίζει τι μπορεί να βρει και διαλέγει. Ο Βάργκας αν ήταν ένας ποδοσφαιριστής που δεν αντιμετώπιζε συχνά προβλήματα, ν’ άξιζε πολλά περισσότερα χρήματα, μπορεί και να μην αγωνιζόταν εδώ. Όμως με τα τωρινά δεδομένα είναι μια καλή πρόταση και μένει εκείνος να την ζυγίσει και ν’ αποφασίσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x