Κώστας Μιαούλης

Το άνοιγμα που καλείται να κάνει η ΑΕΚ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το άνοιγμα (όχι οικονομικό) που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ σε έναν τομέα, για να μην έχει πάντα την ίδια ταλαιπωρία στα μεταγραφικά.

Η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια, από τότε που ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει αναλάβει τις τύχες της, έχει μια συγκεκριμένη πολιτική. Είναι εξαιρετικά επιφυλακτική με τους μάνατζερ, δίχως αυτό να σημαίνει πως σε περιπτώσεις που ικανοποιήθηκε, ορισμένοι εξ’ αυτών δεν είχαν μια ανάλογη ανταμοιβή. Υπήρξαν όμως και εκείνες οι περιπτώσεις, που ξαφνικά εμφανίστηκε κάποιος για να πληρωθεί, από το πουθενά. Αυτές είναι που συχνά βγάζουν από τα ρούχα του, τον ισχυρό άνδρα της Ένωσης και ενίοτε είχαμε ακόμα και μεταγραφές που έφτασαν στο «τσακ», αλλά δεν ολοκληρώθηκαν.

Βέβαια η ΑΕΚ εξελίσσεται σαν ομάδα και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Μπορεί να έχει μια πολύ στοχευμένη και θα γράψω επιτυχημένη πολιτική ως προς αυτό το κομμάτι, να μην πληρώνει δηλαδή τον κάθε πικραμένο που μπορεί να εμφανιστεί και να ζητήσει λεφτά. Πλην όμως με την εξέλιξη της ομάδας, είναι αναπόφευκτο πως θα πρέπει και το ρόστερ να εμπλουτιστεί από καλύτερους ποδοσφαιριστές. Κι εδώ ακριβώς είναι το ζήτημα.

Με την πάροδο των ετών, η ΑΕΚ προκειμένου να φτάσει εύκολα σε ορισμένες ποιοτικές μεταγραφές, θα πρέπει να βρει έναν δίαυλο συνεργασίας, με κάποια γραφεία σοβαρά, που θα μπορούν να την διευκολύνουν σε αυτό το κομμάτι. Όλα τα χρόνια, με εξαίρεση το περσινό καλοκαίρι που τα γεγονότα εξελίχθηκαν πολύ ευνοϊκά για την Ένωση, η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Εξαιτίας των περιορισμένων επαφών που είχε με τέτοιου είδους γραφεία μάνατζερ.

Τις τελευταίες ώρες η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος. Η συνεργασία με τέτοιου είδους εταιρείες που θα σου κάνουν λίγο πιο εύκολη τη ζωή, αρκεί να βρεις έναν κώδικα δίκαιης συνεργασίας είναι μονόδρομος θεωρώ, όσο η ΑΕΚ θα αναπτύσσεται και όσο θα επιθυμεί να εξελιχθεί.

Βέβαια είναι προτιμότερο να έχεις έναν περιορισμένο αριθμό, αν δεν θέλεις να πέφτεις σε κακοτοπιές. Και βέβαια η Ένωση ως ομάδα, θεωρώ πως είναι υποχρεωμένη να αξιοποιήσει τους σκάουτερ που έχει και να τους στείλει σε κάποια ταξίδια, προκειμένου να έχει και από εκεί κάτι να περιμένει.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά, γιατί απλούστατα δεν γίνεται διαφορετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x