Κώστας Μιαούλης

Το φινάλε δεν βρήκε την ΑΕΚ όπως έπρεπε

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το τελευταίο ματς της ΑΕΚ στην κανονική περίοδο, που ακόμα και για όσους ψάχνουν την ευκαιρία με το... τουφέκι, αποτέλεσε αγώνα αγγαρεία.

Η ΑΕΚ φέτος τερμάτισε τυπικά με έναν πόντο λιγότερο από πέρσι και ουσιαστικά με τέσσερις πόντους λιγότερους από πέρσι (μιας και την προηγούμενη σεζόν είχαν αφαιρεθεί τρεις για το ματς με τον Ατρόμητο εκτός). Αυτό είναι κάτι που προβληματίζει οπωσδήποτε, αλλά οφείλει κανείς να σκεφτεί πως η κατάσταση θα μπορούσε να είναι και χειρότερη με βάση τα όσα προηγήθηκαν μέσα στη σεζόν με τρεις διαφορετικούς προπονητές.

Για μένα μικρή σημασία έχουν οι διαφορές με τις οποίες μπαίνουν οι ομάδες στα πλέι-οφ ή τουλάχιστον η προϊστορία μας έχει δείξει κάτι τέτοιο. Όμως οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και εφόσον το ζητούμενο ήταν να έχει έστω έναν πόντο στο ξεκίνημα της διαδικασίας, οι ποδοσφαιριστές απέτυχαν.

Δικαίως μπορεί να δώσει ευθύνη γι’ αυτό στον προπονητή. Δηλαδή για το γεγονός πως η επιλογή της ενδεκάδας δεν ήταν η πλέον ενδεδειγμένη. Από την άλλη επειδή ζούμε και σε πονηρούς καιρούς, δεν θα είχε κάποιο νόημα να ρισκάρει, είτε λόγω τραυματισμού, είτε κάποιας φάσης να αποβληθεί κάποιος. Ο προπονητής πρέπει να ξέρει και σε ποιους μπορεί να υπολογίζει και ενόψει των πλέι-οφ και σίγουρα η εικόνα που έβγαλε από εκείνους στους οποίους έδωσε την ευκαιρία, μόνο ευχάριστη δεν ήταν.

Η πραγματικότητα είναι πως η Ένωση το καλοκαίρι, με ένα πιο βεβαρυμένο πρόγραμμα λόγω και των πλέι-οφ που θα υπάρχουν για τον πρωταθλητή, πρέπει να αποκτήσει βάθος στο ρόστερ. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει ν’ αποκτηθούν τρεις με τέσσερις βαρβάτοι ποδοσφαιριστές και να αδειάσει το ρόστερ από ποδοσφαιριστές που αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορούν.

Μια κουβέντα για τους τερματοφύλακες. Μπορεί και οι δύο που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ να έχουν προοπτική, ωστόσο αυτή τη στιγμή κανένας δεν μπορεί να σου εμπνεύσει εμπιστοσύνη για πρωταθλητισμό. Πάγια άποψη μου είναι πως όταν έχεις έναν νεαρό, δίπλα του, ειδικά σε αυτή τη θέση, οφείλεις να έχεις έναν έμπειρο τερματοφύλακα, από τον οποίο ο νεότερος θα διδαχθεί πράγματα. Η κατάσταση με τους γκολκίπερ της ΑΕΚ μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα, αφού ποτέ δεν ξέρεις, πότε θα σου κάνει και ποιος την γκάφα.

Όσο για τη διαδικασία των πλέι-οφ θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Το γεγονός πως ο Αποστολόπουλος φέρεται αποφασισμένος να καταθέσει στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, νομίζω πως δίνει νέα διάσταση σε μια σεζόν, που όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα, δεν θα τελειώσει γρήγορα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x