Κώστας Μιαούλης

Το λεπτό όριο της ανησυχίας με την γκρίνια

Με αφορμή το 0-0 στο νησί των Φαιάκων, ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο παιχνίδια που απομένουν και για την λεπτή γραμμή σε δύο συναισθήματα ενόψει τελικού.

Κατανοώ την ανησυχία, δεν επικροτώ την εσωστρέφεια, τη μιζέρια και την γκρίνια. Αυτά θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε, ενώ μας έμειναν δύο ακόμα παιχνίδια, με τον μεγάλο στόχο να έχει ήδη επιτευχθεί. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουν όλοι οι Ενωσίτες στην άκρη του μυαλού τους, τουλάχιστον εκείνοι που προσπαθούν να κάνουν σοβαρή κριτική στο ματς με την Κέρκυρα, στο οποίο η εικόνα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Ασφαλώς και εγώ ανησυχώ, για το γεγονός πως τον τελευταίο μήνα, η ομάδα δεν παίζει όπως θα ήθελα. Υπάρχουν όμως πολλές λογικές εξηγήσεις γι’ αυτό. Όπως υπάρχει και μια επιπλέον που είναι μπροστά μας και δεν είναι άλλη από τον τελικό. Ο Μανόλο ξεκάθαρα θέλει να έχει την ομάδα έτοιμη για τότε.

Θα συμφωνήσω με το επιχείρημα που θα μπορούσε να προβάλλει κάποιος και λέει πως δεν μπορείς να πατήσεις ξαφνικά το κουμπί όταν είσαι σε καθοδική πορεία απόδοσης και ξαφνικά να παίξεις καλά. Πριν απ’ όλα θα πρέπει να θυμηθούμε πόσο μακρύς ήταν ο δρόμος αυτής της ομάδας, ώσπου να φτάσουμε εδώ. Η ΑΕΚ και άντεξε και τον τίτλο πήρε. Τώρα για το αν αυτή η απώλεια, θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη τροφή στους αντιπάλους να μιλάνε και να φτιάχνουν τη δική τους βαθμολογία δεν με ενδιαφέρει.

Γιατί απλούστατα τα πάντα έχουν κριθεί. Στα κόκκινα δεν βρίσκεται μόνο η ΑΕΚ, αλλά και ο ΠΑΟΚ που σήμερα πέτυχε ένα πολύ κολακευτικό γι’ αυτόν σκορ, με τη βοήθεια της φτέρνας του διαιτητή στο 0-1 και με ένα φάουλ που δεν δόθηκε σε βάρος του Πέλκα για να γίνει το 0-2. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει επίσης παίκτες στα κόκκινα. Τόσο για εκείνον, όσο και για την ΑΕΚ αυτό που μετράει είναι το σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές τους σε δύο εβδομάδες. Το τι λέει ο Λουτσέσκου, είναι δικό του θέμα και δεν απασχολεί καν.

Η ΑΕΚ για όσους το λησμονούν έδωσε σήμερα το 50ο επίσημο παιχνίδι στην φετινή σεζόν. Τα 29 για το πρωτάθλημα, 12 στην Ευρώπη και 9 στο Κύπελλο. Τι θα έπρεπε να κάνει λοιπόν ο Χιμένεθ; Να ρίξει στο γήπεδο της Κέρκυρας κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές; Θα ήθελε κανείς να ρισκάρει σε αυτό το γήπεδο τον Μάνταλο, για πολύ χρόνο; Δε νομίζω. Ο στόχος είναι μπροστά μας και ξεκάθαρος. Η Ένωση εκεί θα πρέπει να έχει στόχευση και όχι σε οτιδήποτε άλλο.

Τα θετικά και τα αρνητικά πολλών ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στην Κέρκυρα τα γνωρίζουμε. Όπως είναι δεδομένο πως τον τελευταίο ένα μήνα και λίγο παραπάνω, βγαίνει μια κόπωση στην ΑΕΚ απολύτως λογική. Υπάρχει λοιπόν σαφώς το δικαίωμα, για να εκδηλώνεται ένας προβληματισμός, αλλά αυτό και μέχρι εκεί. Η μιζέρια και η γκρίνια μετά από μια τέτοια τιτάνια προσπάθεια και τα επιτεύγματα της, είναι συναισθήματα άδικα για την ίδια την ομάδα, αλλά και για όσους βάζουν τον εαυτό τους σε τέτοια διαδικασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x