Κώστας Μιαούλης

Το πρώτο βήμα της ΑΕΚ, ο «Βίνι» και οι απώλειες

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το νικηφόρο πέρασμα από τα Περιβόλια, την εμφάνιση του Βινίσιους, αλλά και για τις απώλειες του Λαμπρόπουλου και των παικτών με κάρτες.

Είναι σημαντικό να κερδίζεις κι όταν δεν παίζεις καλά. Δύο εξαιρετικές πάσες του Αραούχο στο πρώτο γκολ του Βινίσιους και του Μάνταλου στο δεύτερο για τον Αραβίδη καθάρισαν το παιχνίδι. Ένα ματς στο οποίο ξανά δεν έλειψαν τα κενά στην άμυνα, η αδυναμία του Κολοβέτσιου στο πρώτο μέρος ακόμα και να διώξει την μπάλα σε ορισμένες φάσεις, η σοβαρή γκέλα που πήγε να κάνει πάλι ο Μπάρκας, η έλλειψη δημιουργικότητας σε μεγάλο μέρος του ματς. Έστω και έτσι η ΑΕΚ κέρδισε και τουλάχιστον βγάζει θετικά σημάδια αντίδρασης, μετά από μια ήττα σε ντέρμπι που πόνεσε και με τον τρόπο που ήρθε στο φινάλε.

Από την άλλη μεριά επειδή βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν, θα υπάρχουν απώλειες. Η ΑΕΚ που έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει τον Σιμόες με την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό, πρέπει ν’ αντέξει την απώλεια του Λαμπρόπουλου, για τον οποίο ακόμα δεν μπορεί να γίνει εκτίμηση, αλλά υπάρχει φόβος για σοβαρό τραυματισμό και κάρτες του Μάνταλου, που θα τον αφήσουν έξω στα δύο από τα τρία τελευταία ματς. Κάρτες συμπλήρωσε και ο Αϊντάρεβιτς και θα μείνει έξω για ένα παιχνίδι. Ως προς τις επιλογές το πράγμα περιορίζεται πολύ με πιο ανησυχητικό απ’ όλα την κατάσταση του Λαμπρόπουλου.

Η ΑΕΚ από το αποψινό ματς πρέπει να κρατήσει την εμφάνιση του Βινίσιους, που σαφώς αποτελεί ένα επιθετικό μπακ και έχει και δημιουργικές ικανότητες, όπως φάνηκε και στη σέντρα που δεν αξιοποίησε ο Αϊντάρεβιτς. Στα ανασταλτικά του καθήκοντα σίγουρα φάνηκε να έχει θεματάκια, αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων της Σούπερ Λίγκ, θέλεις ένα μπακ που να συμμετέχει στο επιθετικό κομμάτι και ο Βραζιλιάνος είναι σίγουρα χρήσιμος. Με δεδομένη την κατάσταση του Αλμέιδα, ήταν πολύ σημαντικό να μπει στην εξίσωση και ο Αραβίδης με σεβαστό χρόνο συμμετοχής και γκολ, πολύ δύσκολο και όμορφο εξίσου.

Στο σημείο που βρισκόμαστε η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι για την είσοδο στα πλέι-οφ. Με Χιμένεθ δείχνει να βγάζει μια ασφάλεια, αλλά η γκέλα καραδοκεί με το παραμικρό και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Η απώλεια του Λαμπρόπουλου, αν αποδειχθεί πως του τελειώνει τη σεζόν, φέρνει το ρόστερ σε οριακό σημείο, με δεδομένη την πάντα εύθραυστη κατάσταση και του Τσιγκρίνσκι. Μένουν ο Βράνιες και ο αναξιόπιστος Κολοβέτσιος, για μια σειρά αγώνων που σίγουρα θα είναι δύσκολοι, ανεξάρτητα με το ποιούς θ’ αντιμετωπίσει στη συνέχεια η ΑΕΚ. Μιλάμε για ένα επιβαρυμένο ρόστερ που έχει τα θέματα του και με την αντοχή στο τέλος της σεζόν.

ΥΓ: Αξίζει ένα μπράβο στην κίνηση του Μελισσανίδη, να δώσει εντολή για ν’ ανανεωθεί το συμβόλαιο του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αμέσως μετά το ματς και με δεδομένη την άσχημη εξέλιξη με τον τραυματισμό του 27χρονου κεντρικού αμυντικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x