Κώστας Μιαούλης

Το σχέδιο έβγαινε μέχρι που τον «κρέμασε» ο Λεάλι

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το σωστό πλάνο του Βούζα, που του έδινε προβάδισμα κόντρα στην Μπεσίκτας, μέχρι που ο Λεάλι έδωσε μία (ακόμα) ασίστ σε αντίπαλο.

Πρώτα απ’ όλα για όσους δεν το θυμούνται, αυτή ήταν η δεύτερη απευθείας... ασίστ που έχει δώσει σε σκόρερ αντίπαλου τέρματος του Ολυμπιακού ο Λέαλι.

Πρώτος μέσα στη σεζόν που είχε πει «ευχαριστώ» σε δώρο του Ιταλού πορτιέρε ήταν ο Καμπανάγκα της Αστάνα. Διώξιμο με το αριστερό και πάσα έξω από την περιοχή πλάγια στον φορ της ομάδας από το Καζακστάν, που απλά έκανε κοντρόλ και σκόραρε. Ήταν απόλυτα λογικό πως κόντρα σε μία ομάδα με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει η Μπεσίκτας, ένα παρόμοιο λάθος, θα σήμαινε γκολ, όπως κι έγινε.

Χωρίς μεγάλο τερματοφύλακα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πας μακριά στην Ευρώπη. Είναι κρίμα, που ένα πραγματικά εξαιρετικό ματς σε τακτικό επίπεδο από τον Ολυμπιακό και από το νέο προπονητή του, πήρε αυτή την τροπή, εξαιτίας ενός τέτοιου λάθους. Όμως η έλλειψη ενός τερματοφύλακα ικανού, είναι ζήτημα που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει νωρίτερα τους ιθύνοντες των «ερυθρολεύκων».

Με βάση τους ποδοσφαιριστές και τις δυνατότητες που είχε ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα τέλειο πρώτο μέρος. Ο Σισοκό έχει καταφέρει να εξουδετερώσει τον Κουαρέσμα, ο Καμπιάσο κάνει ένα φοβερό ματς και επιτέλους βλέπουμε έναν αξιοπρεπέστατο Ρομαό. Ο Ολυμπιακός αντιλαμβανόμενος πως η αντίπαλος είναι ανώτερη της έχει αφήσει τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά την πιέζει, την αναγκάζει σε λάθη κι ένα τέτοιο του Τόσιτς, δίνει την ευκαιρία στον Ανσαριφάρντ να βγάλει την τέλεια σέντρα για τον Καμπιάσο που βάζει ένα πολύ όμορφο γκολ. Όταν όμως σου έρχεται η ισοφάριση με τέτοιον τρόπο και με μία ομάδα που και έχει αρχίσει να έχει πρόβλημα με την κόπωση παικτών που έχουν παίξει παραπάνω από το κανονικό, αλλά και λείπουν σημαντικοί παίκτες όπως ο Σεμπά, το να έρθεις έστω και ισόπαλος στην έδρα σου, θέλει μεγάλη προσπάθεια.

Οι εποχές που ο Ολυμπιακός μπορούσε να παίξει ακόμα και με καλύτερες ομάδες στα ίσια μέσα στο «Καραϊσκάκη» έχουν περάσει. Όμως όταν παίξεις έξυπνα, μπορείς να τις βάλεις από κάτω, αρκεί να έχεις τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς, πέρα από το γεγονός πως ο Φορτούνης από τα τόσα ματς που έχει παίξει και πέρα από το γεγονός πως έχει βγει νοκ-άουτ ο Σεμπά, έχει σοβαρά προβλήματα στη δημιουργία. Δεν έχει λύσεις στο πώς θα διασπάσει οργανωμένες άμυνες, ο Ελιονούσι στο δεύτερο μισό είναι πολύ κακός. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στη δημιουργία, αποτελεί τη μεγάλη του αδυναμία και δίνει την αίσθηση σε όλους, πως είναι τουλάχιστον δύο σκαλιά κάτω από τις προηγούμενες χρονιές.

Ο Βούζας, αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες της ομάδας που καλείται να διαχειριστεί έκανε ένα πολύ καλό στήσιμο ομάδας, ήταν διαβασμένος γιατί προσπάθησε να ενοχλήσει την Μπεσίκτας στα σημεία που είχε αδυναμίες. Όμως το έργο του έγινε εξαιρετικά δύσκολο με το λάθος του Λεάλι, αλλά και με την αναγκαστική αλλαγή του Μποτία που του αφαίρεσε το δικαίωμα μίας διορθωτικής κίνησης. Ο Μάρτινς δίχως τον Μιλιβόγεβιτς δεν είναι ο ίδιος, είναι πολλές σκάλες κάτω και μοιάζει αδύναμος να δημιουργήσει σε ματς ελληνικού πρωταθλήματος, οπότε δε νομίζω πως θα τα κατάφερνε εδώ. Ο Μάριν δεν ακούμπησε μπάλα. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς μετά το 1-1, πάλι καλά για τον Ολυμπιακό που δεν έχασε. Θ' αναρωτηθεί κανείς θ' άντεχε ο Ολυμπιακός να κρατήσει το 1-0, αν δεν δεχόταν αυτό το γκολ; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, αλλά ο τρόπος που δέχεσαι ένα τέτοιο γκολ, σίγουρα σε ρίχνει και ψυχολογικά πάρα πολύ.

Οι «ερυθρόλευκοι» υπολείπονται πολύ σε ποιότητα από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι μια ομάδα που έχει την ευτυχία να προηγείται στην Σούπερ Λίγκα, γιατί οι αντίπαλοι διεκδικητές, έκαναν τα χειρότερα σε πολλούς τομείς. Σε όλη την 20ετία, αυτός ο Ολυμπιακός μοιάζει ως ο πλέον ανήμπορος να δημιουργήσει παιχνίδι.

Δεν τον ξεγράφω για τη ρεβάνς για έναν λόγο. Ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που αναγνωρίζει πλέον τις αδυναμίες του και ο προπονητής του ποντάρει πρώτα στο να θωρακίσει την άμυνα του, έχει έστω κάποιες πιθανότητες να βάλει προβλήματα στην Μπεσίκτας στο εκτός έδρας παιχνίδι. Βέβαια η πρωτοπόρος του τουρκικού πρωταθλήματος δεν είναι Οσμανλίσπορ. Αλλά μου μοιάζει πιο ικανός ή ίσως πιο επικίνδυνος σε νοκ-άουτ παιχνίδια. Η αποστολή του αυτή τη φορά θα είναι πολύ-πολύ δύσκολη.

ΥΓ: Ο Μπέντο αυτό το ρόστερ που έχει κενά και αδυναμίες και που είναι ελλιπές για τα δεδομένα Ολυμπιακού των προηγούμενων ετών, το κακοποίησε σε βαθμό που κάτι ανάλογο, δύσκολα μπορώ να θυμηθώ, να έχει πράξει άλλος προπονητής. Κι αυτό φάνηκε πολύ σήμερα. Το "σκάσιμο" πολλών παικτών είναι δική του ευθύνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x