Κώστας Μιαούλης

Τραγικός Ολυμπιακός, ο Χάσι στον αέρα, ο ΠΑΟΚ ζόρια κι η ΑΕΚ έχει ευκαιρία

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις δύο σερί γκέλες του Ολυμπιακού, για την δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ και για την ευκαιρία της ΑΕΚ να πάρει με προβάδισμα στο ντέρμπι.

Ο Χάσι σίγουρα έχει ευθύνες για όσα παρουσιάζει ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση με την Ριέκα. Φυσικά μεγάλη ευθύνη έχουν και οι ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του, που μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μοιάζουν να έχουν πιστέψει πως η χρονιά ολοκληρώθηκε. Από τον αγώνα με τη Λαμία και μετά, πριν από τη διακοπή, ο Ολυμπιακός παρουσιάζει μια εξαιρετικά προβληματική εικόνα, με εξαίρεση το πρώτο μέρος απέναντι στην Ξάνθη και το φινάλε με τη Σπόρτινγκ, σε ένα ματς που πάντως είχε κριθεί.

Τα πάντα ξεκινούν από τη μεσαία γραμμή, τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, τόσο και στο αμυντικό. Τα προβλήματα αφορούν τη δημιουργία απέναντι στις κλειστές άμυνες, όπου ο Ολυμπιακός από το ματς με τη Λαμία έδειχνε πως θα ταλαιπωρηθεί. Όπως το έπαθε και στο δεύτερο μέρος με την Ξάνθη, αλλά και σήμερα, όπου ο Σάββας Παντελίδης κατάφερε να συμμαζέψει ένα αδιόρθωτο χάλι στον Αστέρα και με κορυφαίο τον Ιγκλέσιας να απομακρύνει τα πάντα, μέχρι το 93΄ όπου δόθηκε το πέναλτι.

Ο Αστέρας είχε πολλές φορές καλές προϋποθέσεις να βγει μπροστά με περισσότερες αξιώσεις. Η παρουσία του Ζιλέ στα δεξιά ήταν τουλάχιστον ατυχής, με τον Ισνάλντο να κάνει πάρτι, στο κέντρο ο Ολυμπιακός πλέον εμφανίζεται πολύ soft. Ένα ακόμα σημείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς, είναι η υπερβολική χρησιμοποίηση του Οφόε. Όταν για να κερδίσει τον Αστέρα πρέπει να βάζει το καλύτερο του χαρτί και σε θεωρητικά εύκολα ματς, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Ο Μάριν περιφέρεται ασκόπως στο γήπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» αναλώνονται σε σέντρες που γίνονται εύκολη λεία για τις αντίπαλες άμυνες. Είναι δυνατόν να μένει έξω ο Πάρντο, μετά τα όργια της Τρίτης;

Κάπου εκεί αρχίζουν και τα αμυντικά προβλήματα, με την επιμονή στον Ρομαό να παίζει σαν σέντερ-μπακ, τον Ένχελς να είναι εξαιρετικά βαρύς για να μην έχει έναν σβέλτο παρτενέρ δίπλα του και κάπως έτσι εμφανίζεται ένα εφιαλτικό σκηνικό για τον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά εκτός ρυθμού χαλούσε περισσότερο τις επιθέσεις, ενώ ο Καρσελά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός απέναντι σε μια τόσο καλά οργανωμένη άμυνα.

Για τις επίμαχες φάσεις: Ο Ισνάλντο στην φάση που στην εξέλιξη της κερδίζει το πέναλτι από τον Ροαμό, δεν έχει προλάβει την μπάλα έχει βγει. Ο Δουβίκας δεν είναι οφσάιντ σε μια καίρια φάση και το πέναλτι του Ολυμπιακού είναι δύσκολη φάση, αλλά η μπάλα χτυπά στο σώμα του Ιγκλέσιας.

Τώρα ο Ολυμπιακός τι μπορεί να κάνει; Ήδη οι πληροφορίες έλεγαν, πριν το ματς πως θα είναι μια δύσκολη βραδιά για τον Χάσι, αν δεν κερδίσει. Ο Μαρινάκης έχει μπροστά του μια δύσκολη απόφαση. Να καθαρίσει τον προπονητή που τον πήγε ομίλους και να βάλει έναν άλλον, σε μια κίνηση ηλεκτροσόκ. Αν η ΑΕΚ νικήσει τη Λαμία, θα είναι δύο πόντους μπροστά και αν νικήσει τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι, θα διαμορφωθεί μια δυναμική κυριαρχίας της ΑΕΚ. Αφήστε που είναι πιθανό με αρνητικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ, να τον βάλει από κάτω και ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται τον ΠΑΣ.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά και αυτός, με την διαφορά πως προοδευτικά μετά το 60’ φαινόταν πως ο Παναιτωλικός δεν θ’ άντεχε την πίεση. Ο Πρίγιοβιτς έβαλε ένα γκολ που ήταν φιλί ζωής για τον Δικέφαλο του Βορρά, ο Ελ Καντουρί ήταν καλύτερος απ’ όσο στη Ριζούπολη, αλλά και οι Θεσσαλονικείς δείχνουν να έχουν προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού και άσχετα αν δεν το πλήρωσαν, τρώνε εύκολα κόντρες.

Η ΑΕΚ μοιάζει να έχει μια πρώτη καλή ευκαιρία στα πόδια της. Με νίκη κόντρα στη Λαμία, θα πάει δύο πόντους μπροστά και θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ την άλλη Κυριακή. Έναν Ολυμπιακό που για την ώρα δεν δείχνει να έχει σχέση με τις ομάδες του πρόσφατου παρελθόντος και δεν υπάρχουν προσωπικότητες για την ώρα να βγουν μπροστά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x