Κώστας Μιαούλης

Υπάρχουν πλέον σίγουροι βαθμοί για τον Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Μιαούλης, μετά την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ σε σερί ηττών ύστερα από 21 χρόνια, γράφει για τον κατήφορο χωρίς φρένα του Ολυμπιακού, που δίνει ενδιαφέρον στο φινάλε της κούρσας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από έναν νορμάλ ΠΑΟΚ. Όχι από τον ΠΑΟΚ των μέσων Δεκεμβρίου ή του Ιανουαρίου που πέταγε φωτιές, αλλά από έναν ΠΑΟΚ που απλά έκανε αυτό που έπρεπε για να κερδίσει. Αν είχε συναντήσει τον φουλ φορμαρισμένο Δικέφαλο του Βορρά το 2-0, θα ήταν πιθανό σκορ ημιχρόνου και το τελικό πολύ ευρύτερο.

Ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του για 25 λεπτά, αλλά μέχρι εκεί. Όσο περνούσε η ώρα έμοιαζε να γίνεται όλο και πιο παθητικός στο παιχνίδι, να πηγαίνουν δεύτεροι οι ποδοσφαιριστές του στις μονομαχίες. Έπειτα από το γκολ που δέχτηκε από τον Σάκχοφ ήρθε φυσιολογικά ακόμα ένα και το ματς καθάρισε. Ο Ολυμπιακός γύρισε σε εποχές πέτρινων χρόνων για να θυμηθεί με σκληρό τρόπο, το πώς είναι να χάνεις τρεις απανωτές φορές στο πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το ζήτημα για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια προοπτική που να μπορεί να γυρίσει την κατάσταση. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν τώρα να παρατήσουν κάποιον στόχο γιατί είναι μέσα και στους τρεις. Αλλά ο Μπέντο δεν φαίνεται διατεθειμένος να βάλει νερό στο κρασί του και να πάει σε κάποιες λύσεις που θα του δώσουν βάθος. Με αυτά τα δεδομένα έχουμε τον πιο «ρηχό» σε ρόστερ Ολυμπιακό, να πρέπει να τα βγάλει πέρα παντού. Με την Μπεσίκτας στην Ευρώπη, στους ημιτελικούς Κυπέλλου, όποτε γίνουν και ένα πρωτάθλημα που αν κερδίσει ο Πανιώνιος την ΑΕΚ αύριο, θ’ αρχίσει να νιώθει ανάσα πίσω του. Πόσο μπορεί ν’ αντέξει αυτό το ρόστερ του Ολυμπιακού; Πόσο είναι ικανό ν’ αντέξει ακόμα και με αυτά που πράττει ο Μπέντο είναι η επόμενη ερώτηση.

Ο πρωταθλητής βγάζει σε κάποια σημεία, ορισμένα στοιχεία του χαρακτήρα του σαν σύλλογος και αντιδρά. Όμως δεν είναι αυτή η αντίδραση που σου δίνει την βεβαιότητα πως μπορεί να διαχεριστεί την κρίση πλέον. Το πρωτάθλημα ακόμα είναι το πιθανότερο πως θα καταλήξει στον Πειραιά, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει τρόπο αντίδρασης σε απανωτές ήττες. Κι οι αντίπαλοι όταν καταλαβαίνουν πως πέφτεις από κάθε άποψη, τότε θέλουν και παλεύουν και πιστεύουν πιο πολύ, πως μπορούν να σε κερδίσουν.

Θέλω να βάλω στην συζήτηση ακόμα κάτι. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις ακόμα στην έδρα του, με ομάδες που είναι ιδιαίτερες στο να βγαίνουν στην κόντρα επίθεση. Ο Πλατανιάς που του δημιουργεί προβλήματα, ο Ατρόμητος πάει την προσεχή Κυριακή, αλλά και ο ΠΑΣ Γιάννενα. Άσχετα αν έχασε μόνο με τον Πανιώνιο και γκέλαρε με την Κέρκυρα, ο φετινός Ολυμπιακός σου δίνει την αίσθηση πως μπορεί ακόμα και στην έδρα του να πάρει εύκολα αυτά τα παιχνίδια; Με την ψυχολογία επιβαρυμένη, με την διαιτησία να παίζει πλέον στα ίσια τίποτε δεν είναι δεδομένο. Ακόμα και ο Λεβαδειακός που τον υποδέχεται την 28η αγωνιστική λογικά θα καίγεται ακόμα. Είναι μικρή η πιθανότητα, αλλά η τελευταία πράξη του πρωταθλήματος για τον Ολυμπιακό θα παιχτεί στο Αγρίνιο. Στην έδρα της μόνης, ίσως, ομάδας από την περιφέρεια, που δεν είχε ανέβει στο άρμα. Λέτε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x