Κώστας Μιαούλης

Υπέρβαση με Λεάλι και τέτοια άμυνα δεν γίνεται

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού που ανέδειξε όλα τα προβλήματα της χρονιάς, ειδικά αυτό του τερματοφύλακα αλλά και της άμυνας.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με ένα βαρύ σκορ που ίσως να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα απόλυτα, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» για περίπου 20 λεπτά στην επανάληψη, πίεσαν, το πίστεψαν και ίσως να είχαν την ελπίδα να φτάσουν στο 2-2, αν ο εξαιρετικός Φαμπρίτσιο, ο πορτιέρε της Μπεσίκτας δεν ήταν εκεί, όταν η ομάδα του το χρειαζόταν. Αντίθετα δεν ήταν εκεί, για ένα ακόμα παιχνίδι ο Λεάλι. Κι αν για το 2-0 ίσως υπάρχει ένα ελαφρυντικό για την περιορισμένη ορατότητα του με τρεις αμυνόμενους μπροστά του, δεν υπάρχει καμία για το 3-1 που ουσιαστικά καταδικάζει οριστικά τον Ολυμπιακό. Αυτό που δημιουργεί σίγουρα μια πιο άσχημη εντύπωση είναι πως η Μπεσίκτας παίζει με δέκα ποδοσφαιριστές από το 39’.

Ασφαλώς η πολύ κακή εκκίνηση στο ματς βάζει τον Ολυμπιακό να κυνηγάει μια πολύ δύσκολη αποστολή από τη στιγμή που έγινε το 2-0 στο 22’ και έστω και αν ήρθε γρήγορα ένα γκολ του Ελιονούσι και η αποβολή του Αμπουμπακάρ, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε ν’ αλλάξει τη μοίρα του στο αποψινό ματς, Η άμυνα των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο γκολ, αλλά και ο Φορτούνης κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Ο Λεάλι κολλάει στο τέρμα του, ο Σισοκό δεν διώχνει και όταν η μπάλα φεύγει από την περιοχή και πάει να πετάξει την μπάλα μπροστά ο Φορτούνης την χάνει από τον Όζιακουπ και τον Ταλίσκα που βγάζει τη σέντρα.

Σε μια άμυνα που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, η ανυπαρξία ενός τερματοφύλακα που θα μπορούσε να κατευθύνει την άμυνα, αλλά και να κάνει διαφορά, είναι καταλυτική. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να λένε και πάλι καλά που μπόρεσαν να προχωρήσουν στους «16» με έναν τόσο κακό πορτιέρε, που σήμερα είχε αδυναμίες και κάτω από τα γκολπόστ. Με τον Λεάλι να έχει βασική ευθύνη στα τρία από τα συνολικά πέντε γκολ στα δύο παιχνίδια και μεγάλο μέρος στο πρώτο από τα σημερινά, είναι μοιραίο πως θ’ αποκλειστείς.

Βέβαια πέρα από τον Λεάλι, είναι και όλη η άμυνα. Ο Ρέτσος χάνει τον Αμπουμπακάρ στο πρώτο γκολ, χάνει και τον Μπάμπελ στο 3ο γκολ. Ο Σισοκό ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ και ο Ντα Κόστα σήμερα είχε μαύρα χάλια. Ο μόνος που μπορεί να πει κανείς πως από την τετράδα της άμυνας, στάθηκε έστω και μέτρια ήταν ο Φιγκέιρας. Συνάμα και το κέντρο του Ολυμπιακού με τον Καμπιάσο να είναι σαφώς επηρεασμένος από τα συνεχή ματς κουράστηκε γρήγορα, ενώ και ο Ρομαό σήμερα υστέρησε.

Τώρα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να επιστρέψει γρήγορα στην ελληνική πραγματικότητα για το ντέρμπι. Το 4-1 σφραγίζει μια ευρωπαϊκή χρονιά, παράξενη, γιατί πραγματικά δεν μπορεί να μπει πρόσημο. Ένας Ολυμπιακός με κάποιες εκλάμψεις δεν συγκίνησε, έκανε το χρέος του μέχρι να προκριθεί στους «16», αλλά πάλι υπέρβαση δεν κατάφερε. Το ντέρμπι της Κυριακής θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο στη διαχείριση του, για τον τεχνικό του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x