Κώστας Μιαούλης

Χαφάρα και με προσωπικότητα ο Κρίστισιτς!

Η ΑΕΚ κατόρθωσε να κλείσει τον 28χρονο άσο και πλέον παλεύει να τον φέρει από τώρα. Μια σημαντική προσθήκη και για τον χαρακτήρα της ομάδας. Γράφει ο Κώστας Μιαούλης.

Φαινόταν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο εδώ και μέρες να κάνει δικό της η ΑΕΚ, τον Νέναντ Κρίστισιτς. Η οριστικοποίηση της απόκτησής του, για τώρα ή το καλοκαίρι, ήρθε την κατάλληλη ημέρα. Μετά απ' όσα υπέφερε η ομάδα από την έλλειψη μιας ηγετικής φυσιογνωμίας όχι μόνο στη μεσαία γραμμή, αλλά στο σύνολο της ομάδας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης από μια αγαπημένη του αγορά, φέρνει έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί ν' αλλάξει τις ισορροπίες.

Ένας πολυσύνθετος μέσος με ικανότητα και στο ανασταλτικό, αλλά κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ένας παίκτης που πάνω απ' όλα έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, με παραστάσεις από σπουδαία πρωταθλήματα, ένας ποδοσφαιριστής που πάνω απ' όλα έχει ηγετική φύση στον τρόπο που παίζει. Παρακολουθώντας τον, στο σπουδαίο ματς του Ερυθρού Αστέρα με τη Λίβερπουλ, αντιλαμβανόσουν για πόσο κομβικό παίκτη συζητάμε.

Ο Κρίστισιτς δεν είναι σπουδαίος μόνο για τα ποδοσφαιρικά του προσόντα, αλλά γιατί πρόκειται για έναν μαχητή και σαν παίκτη και σαν άνθρωπο. Βγήκε νικητής από μια πολύ δύσκολη περιπέτεια με την υγεία του σε ηλικία 18 ετών και όχι μόνο επιβίωσε, αλλά παίζει ποδόσφαιρο σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μια συνθέτη περιπέτεια που ξεκίνησε με έναν τραυματισμό στο γόνατο και με τις εξετάσεις αίματος φανερώθηκαν ζητήματα με ένα πολύ σοβαρότερο θέμα. Ο Κρίστισιτς σε νεαρή ηλικία, χάρη στον ισχυρό χαρακτήρα του νίκησε μια μορφή καρκίνου.

Η ΑΕΚ θα παλέψει να τον φέρει από τώρα. Η ουσία είναι πως ο παίκτης από το καλοκαίρι και για τουλάχιστον τρία χρόνια θ' ανήκει στο δυναμικό της Ένωσης. Όλοι θα θέλαμε να έρθει από τώρα, να μπει στο κλίμα και σαφώς να αποτελέσει κομμάτι της απαραίτητης αντεπίθεσης που θα κληθεί να εξαπολύσει η ΑΕΚ στον δεύτερο γύρο για να σώσει ό,τι σώζεται αυτή τη σεζόν. Μια μεταγραφή που δεν μπορούσε να γίνει το καλοκαίρι πραγματοποιείται τώρα κι αυτό είναι το πιο σπουδαίο.

Είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη και την πρόοδο της Ένωσης από εδώ και στο εξής να κατανοεί εγκαίρως τα σφάλματα στον σχεδιασμό και να τα διορθώνει άμεσα. Η ΑΕΚ πλήρωσε πολύ ακριβά την ιστορία με τα χαφ και δεν είχε να κάνει με το οικονομικό, αλλά με το γεγονός πως μάλλον υπερεκτιμήθηκε η ικανότητα των υπαρχόντων χαφ, ενώ σερνόταν και το θέμα του Σιμόες. Η Ένωση το πλήρωσε αγωνιστικά αυτό το πάθημα και πρέπει να της έγινε μάθημα. Οποιαδήποτε έλλειψη στο ποδόσφαιρο είναι ανεκτή, εκτός από μία λειψή μεσαία γραμμή.

Τα πράγματα προχωρούν σε ανασυγκρότηση παντού και το θέμα είναι να μην συμβαίνουν τα ιδια σφάλματα. Η αντικατάσταση του Ζήκου, ήρθε και πολύ αργά θα γράψω και το αφήνω εδώ. Η επιτυχία κάποιου ως ποδοσφαιριστής, δεν εγγυάται πως μπορεί να είναι πάντα ικανός για κάθε τομέα στο ποδόσφαιρο. Οι Ακαδημίες θέλουν τεχνογνωσία και μεγάλη ειδίκευση. Δεν είναι μια αφηρημένη έννοια.

ΥΓ: Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας σήμερα, να ευχηθώ σε όλους τους αναγνώστες και ακροατές, Καλά Χριστούγεννα και Υγεία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x