Μπάμπης Χριστόγλου

Μιλουτίνοφ τον λένε και τους κάνει να κλαίνε

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον Μιλουτίνοφ που έκανε πλάκα στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό που βάζει πλώρη για τετράδα.

Γράφει ο Μπάμπης Χριστόγλου

Πώς πας σε μια αλάνα και βλέπεις ένα γυμνασιόπαιδο να κοροιδεύει τα παιδάκια του δημοτικού στο μπάσκετ; Ε, κάπως έτσι συμπεριφέρθηκε και ο Μιλουτίνοφ στους ψηλούς της Μπαρτσελόνα. Πάρε κι εσύ κύριε Τόμιτς, πάρε κι εσύ κύριε Σεραφέν, πάρε κι εσύ κύριε Πούστοβι. Ο Σέρβος φέτος δεν παίζεται από κανέναν. Έχει κάνει τρομερή δουλειά κι έχει γίνει με διαφορά ο καλύτερος ψηλός φέτος στην Ευρωλίγκα. Παίρνει για πλάκα τα ριμπάουντ, τελειώνει με απίστευτα ποσοστά τις φάσεις κοντά στο καλάθι και πασάρει σαν να είναι πλέι μέικερ. Μεγάλη υπόθεση να τον έχεις στην ομάδα σου, μεγάλη υπόθεση να έχεις όμως και μια ομάδα που να μπορεί να τον αξιοποιήσει.

Άλλο μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό το γεγονός ότι καταφέρνει να κερδίζει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Στη Βαρκελώνη, για παράδειγμα, το έριξε στην άμυνα και το καλώς εννοούμενο ξύλο. Είδε ο Μπλατ ότι δεν λειτουργούσε καλά το κομμάτι της επίθεσης και επέλεξε να ρίξει όλο το βάρος στην εξουδετέρωση των ατού της Μπαρτσελόνα. Τους ξεκούρδισε, τους έβγαλε από τον ρυθμό τους και προετοίμασε το έδαφος για την επίθεση της τρίτης περιόδου που έκρινε και το παιχνίδι.

Κι έτσι ήρθε το τέταρτο διπλό, έτσι έφτασε ο Ολυμπιακός να απειλεί την Εφές για να μπουκάρει στην 4άδα, έτσι έφτιαξε ο Μπλατ και οι παίκτες του τον δρόμο τους προς την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας. Βάλτε κι αυτό στο νου σας: το πρόγραμμα του Ολυμπιακού από εδώ και στο εξής στρώνει. Την ώρα που οι άλλοι θα κάνουν στραβές αυτός θα παίζει ματς στα οποία θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Άρα το πιθανότερο είναι μετά από τέσσερις ή πέντε εβδομάδες ο Ολυμπιακός να είναι πολύ γερά στην κορυφαία τετράδα και πολύ μακριά απ’ όσους τον κυνηγάνε.

Αλλά μην παραμυθιάζεστε… Και πέμπτος να βγει, από τη στιγμή που στην 4η θέση θα είναι η Εφές, ο Ολυμπιακός θα είναι σαν να έχει δικό του το πλεονέκτημα. Εδώ πάει και κερδίζει μέσα σε καυτές έδρες, στο… σαλόνι της Πόλης του θα έχει πρόβλημα; Ένα βήμα τη φορά, όμως… Προς το παρόν ας μείνουμε σε αυτό: ο Μπλατ δουλεύει, βελτιώνει την ομάδα, την εξελίσσει και αγριεύει. Τα καλύτερα είναι μπροστά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x