Γενικά

Μήνυμα έστειλε το «Kim e Liu»-Ευ Αγωνίζεσθαι

Μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας έστειλε η παρουσία και η μαχητική επίδειξη των παιδιών με σύνδρομο Down στο περιθώριο της τελετής έναρξης του τρίτου «Kim e Liu»-Ευ Αγωνίζεσθαι.

Στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων δέκα παιδιά, που ανήκουν στο δυναμικό του ΑΣ Ερμής Περάματος, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ταεκβοντό συμμετείχαν ενεργά και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου.

Στα αξιοσημείωτα της τρίτης έκδοσης της σπουδαίας αυτής αγωνιστικής εκδήλωσης, ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας που έχει, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων θα διατεθούν στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Φλόγα, Κιβωτός του Κόσμου και Θεόφιλος.

Επιπροσθέτως, 5 ευρώ από τη συνδρομή κάθε αθλητή ή αθλήτριας, θα διατεθούν για τη συνέχιση των υποτροφιών έτους 2016-2017 ή για της ανανέωσή τους, θεσμός που ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία φέτος, ενώ παράλληλα από τα έσοδα του Φεστιβάλ θα ενισχυθεί το σημαντικό έργο της Ελληνικής Εταιρείας Παιγνιοθήκης (κατάρτιση και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δημιουργικών δραστηριοτήτων παιδιών-εφήβων με ειδικές ανάγκες) με την προσφορά υλικού, όπως γραφική ύλη, παιχνίδια κ.ά., που συμβάλλουν στην προώθηση του έργου της.

Στο αγωνιστικό μέρος, το Φεστιβάλ «Kim e Liu»-Ευ Αγωνίζεσθαι, διανύει ήδη τη δεύτερη ημέρα του και συγκεντρώνει συμμετοχές από όλη τη Νότια Ελλάδα, κάτι που σε συμμετοχές μεταφράζεται σε περίπου 1.500 παιδιά, ηλικίας 6 έως 11 ετών, από περισσότερους από 190 συλλόγους. Οι αγώνες που ολοκληρώνονται την Κυριακή τελούνται υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ταεκβοντό (ETU) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.), ενώ διοργανώτρια είναι η Ένωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Ν.Ε.).

«Η συμμετοχή κάθε χρόνο παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Φέτος, στο αγωνιστικό φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 1.500 μικροί αθλητές από 200 συλλόγους που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΤΑΝΕ. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός και είναι σημαντικό ότι η ΕΤΑΝΕ κατόρθωσε να πάρει τα δικαιώματά του, ώστε να το φέρει στην Ελλάδα. Στους αγώνες του τριημέρου, συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από 6-11 ετών.

Πρόκειται για τους αυριανούς παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες. Είναι γεγονός ότι η διοργάνωση κάθε χρόνο αναβαθμίζεται. Ο κόσμος το αναγνωρίζει και συνεχίζει να το στηρίζει. Θα θέλαμε κάποια στιγμή στο μέλλον να το δούμε να φιλοξενείται και σε πανελλαδικό επίπεδο», είπε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Χρήστος Αγραφιώτης.

Το αγωνιστικό φεστιβάλ "Kim e Liu", το οποίο στην Ιταλία διεξάγεται σε ανοχκτό χώρο και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα του ταεκβοντό στη γείτονα χώρα, σύντομα θα αποκτήσει δύο … εκδόσεις, όπως αποκάλυψε ο κ. Αγραφιώτης.

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, το τουρνουά θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, μία το χειμώνα και μία το καλοκαίρι. Οι σύλλογοι το στηρίζουν, αφού αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται. Θα πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό, ότι το τουρνουά ήρθε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της ETU, Μιχάλη Φυσεντζίδη.

Ήταν δική του ιδέα και με προσωπικές ενέργειες κατόρθωσε να αποκτήσει τα δικαιώματα για την Ελλάδα και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Φυσικά, πίσω από όλο το κομμάτι υπάρχουν συνεργάτες που δουλεύουν πάνω στο κομμάτι της οργάνωσης. Είναι πολλοί. Δουλεύουν με υπερβάλλοντα ζήλο και, πάνω από όλα, εθελοντικά».

Παράλληλα με το Αγωνιστικό Φεστιβάλ, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων, φιλοξενήθηκε και το Εργαστήρι Ολυμπιακής Παιδείας της ΕΘΝΟΑ, στο οποίο είχε την ευκαιρία να διδάξει η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Σοφία Παπαδοπούλου.

«Ως ΕΘΝΟΑ έχουμε την ευκαιρία, μέσα από το Εργαστήρι Ολυμπιακής Παιδείας, να μεταλαμπαδεύσουμε στα μικρά παιδιά, την αξία του Ευ- Αγωνίζεσθαι. Είναι σημαντικό ότι τα μικρά παιδιά, μέσα από ένα εκπαιδευτικό βιβλίο, έχουν την ευκαιρία να μάθουν, με τρόπο παραμυθένιο, την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Το βιβλίο που έχει τίτλο "Ολυμπιακές Αξίες: Από την Ολυμπία προς όλον τον κόσμο", απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», είπε η Παπαδοπούλου, η οποία είχε την ευκαιρία να είναι παρούσα και στο αντίστοιχο περυσινό φεστιβάλ.

«Είναι σημαντικό που ένα αθλητικό γεγονός, όπως είναι το Αγωνιστικό Φεστιβάλ της ΕΤΑΝΕ, έχει συγκεντρώσει τόσα πολλά μικρά παιδιά. Τους αυριανούς πρωταγωνιστές του αθλήματος. Τα παιδιά που θα σηκώσουν την Ελλάδα ψηλά», συμπλήρωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x