Σταύρος Χονδροθύμιος

Μήπως είναι αργά για Κολοτσίνι;

www.sportfm.gr

Με το άκουσμα της Ατλέτικο Μαδρίτης στην κλήρωση της περασμένης Παρασκευής, οι ψίθυροι των φίλων του Παναθηναϊκού, έγιναν κραυγές. Πάρτε επιτελούς έναν στόπερ «κέρβερο», ένα σέντερ μπακ φόβητρο, ένα «hummer» στην άμυνα, έναν ηγέτη στα μετόπισθεν. Σε αυτό το… παιχνίδι, μπήκαν και μάλιστα με δυνατή φωνή και τα ΜΜΕ. Πόσο δίκιο έχουν όμως;

Συμφωνώ ότι οι «πράσινοι» θα έπρεπε να κινηθούν διαφορετικά στην ενίσχυση του ρόστερ τους, όσον αφορά στη συγκεκριμένη θέση και ότι θα έπρεπε να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στην άμυνα. Όμως αυτό δεν έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και τώρα είναι αργά, για να «θωρακιστεί» το τριφύλλι ενόψει Ατλέτικο. Διότι ας υποθέσουμε ότι έρχεται στην Παιανία ο Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, ή οποιοσδήποτε παίκτης της κλάσης του Αργεντινού, τι θα προλάβει να κάνει μέσα σε μία εβδομάδα; Μάλλον τίποτα! Για να μην πω ότι το πρόσημο θα είναι αρνητικό κιόλας. Ας αποκτηθεί λοιπόν ο Κολοτσίνι και (υποθετικά) ο Τζον Τέρι, που αναφέρθηκε σε αυτόν χαριτολογώντας ο Τεν Κάτε, τι θα καταφέρουν να κάνουν μετρώντας μέρες; Η αμυντική γραμμή είναι αυτή που χρειάζεται όσο καμία άλλη να δεθεί, και κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει μέχρι την Τετάρτη.

Αρκετοί φίλοι της ομάδας υποστηρίζουν ότι την «πράσινη» άμυνα την πιάνει… θάλασσα και ότι με τους Αγκουέρο, Φορλάν, Σιμάο και Μάξι Ροντρίγκεζ, θεωρούν ότι η θάλασσα θα γίνει… τρικυμία. Οπότε ο φόβος τους, τους ωθεί να ζητούν επιτακτικά προσθήκη στα μετόπισθεν. Όμως ακόμα και να εισακουστεί το αίτημα τους από τη διοίκηση και αποκτηθεί παίκτης, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αυτός δεν θα αγωνιστεί (τουλάχιστον στο πρώτο ματς) κόντρα στους Ισπανούς. Κι αν σε αυτό το υποθετικό σενάριο, ο Τεν Κατε ρισκάρει και τον χρησιμοποιήσει αμέσως, τότε δείτε πόσο εύκολα «καίγεται» και αυτή η μεταγραφή. Κάθε υψηλόσωμος αμυντικός, είναι επιρρεπείς στις τρίπλες των ταχύτατων και μικρόσωμων επιθετικών. Αν λοιπόν ο Κολοτσίνι, δεχτεί για παράδειγμα δύο… σακούλες από τον Αγκουέρο, τότε φαντάζεστε τι έχει να γίνει, τι θα ακουστεί και για πότε θα βγάλουμε άχρηστο τον διεθνή αμυντικό; Πάει, κάηκε και αυτός, όπως κάηκαν κι άλλοι. Οπότε όσοι επιθυμούν διακαώς την προσθήκη στόπερ, πρέπει να έχουν στο νου τους , ότι αν αυτή πραγματοποιηθεί, τότε θα είναι χρήσιμη για την επόμενη φάση των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη και για τις εγχώριες διοργανώσεις και όχι για τα ματς με την Ατλέτικο.

Ας αφήσουμε όμως τις υποθέσεις και ας περάσουμε στα γεγονότα. Ήδη ο Καντέ θεωρείται από πολλούς «λίγος», αν και τον έχουμε δει μόνο σε ένα επίσημο παιχνίδι, που πράγματι είχε κακή απόδοση, στο οποίο όμως σχεδόν όλη η ομάδα βρέθηκε σε άσχημη βραδυά. Ο Μπιέσμιρ, την… γλίτωσε προς το παρόν λόγω λάθος θέσης στο ίδιο παιχνίδι, αλλά και αυτός πλήττεται από τα σενάρια περί απόκτησης ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Αν προσθέσουμε στους δύο νεοφερμένους τον Λουκά Βύντρα (στο όνομά του οποίου ο Ολλανδός τεχνικός πίνει νερό) και τον Γιόσου Σαριέγκι που πέρυσι έβγαλε αρκετές φορές τα κάστανα από τη φωτιά, τότε φτάνουμε στους τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς. Όσους έχουν δηλαδή οι περισσότερες ομάδες στο ρόστερ τους. Αλλά στον Παναθηναϊκό η αρίθμηση δεν σταματάει εδώ. Υπάρχει ο Μελίσσης που ναι μεν δεν υπολογίζεται, αλλά ανήκει στο ρόστερ, ο Σιμάο που αποκτήθηκε ως σέντερ μπακ και μπορεί να καλύψει τη θέση αν παραστεί ανάγκη και το ίδιο μπορεί με ευκολία να πράξει και ο Κώστας Κατσουράνης. Οπότε οδηγούμαστε στον αριθμό 7. Και όμως, όλοι απαιτούν κι άλλον!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x