Επικαιρότητα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας είναι συνένοχος των πράξεων και των παραλείψεων Καμμένου

Ανοικτό το ενδεχόμενο για πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας - Ο Κουφοντίνας είναι ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών.

«Τσίπρας και Καμμένος είναι το ίδιο πράγμα. Οσο ο πρωθυπουργός καλύπτει τις πράξεις και τις παραλείψεις του Καμμένου γίνεται συνένοχός του». Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο Action24 και στον Γιώργο Κουβαρά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ερωτηθείς αν σκέφτεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Άμυνας απάντησε:
«Όλα τα όπλα τα κοινοβουλευτικά είναι στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά και αμέσως μετά κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές επιλογές του υπουργού Άμυνας. «Θεωρώ, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου».
Αναφερόμενος ειδικά στην υπόθεση με την Σαουδική Αραβία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι χρήζει και δικαστικής διερεύνησης. «Εμείς κάναμε μία παράσταση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητήσαμε η Δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτή την υπόθεση. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για τον Κουφοντίντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την διήμερη άδεια που πήρε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

«Ο Κουφοντίνας παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι κακώς πάρθηκε η απόφαση να πάρει άδεια από τη φυλακή» σημείωσε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας εκ νέου την κυβέρνηση να πάρει μια ξεκάθαρη πολιτικής θέση, διαφωνίας με την συγκεκριμένη διοικητική πράξη.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ακόμα ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στην... περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει καλλιεργηθεί με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης «Υπάρχει μια ξεκάθαρη δημόσια πίεση από ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου σε οποιονδήποτε τίθεται απέναντι στις απόψεις του χώρου» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη αλλά συγκοινωνούντα δοχεία

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για τον γιο του προέδρου της Βουλής που υποδέχθηκε τον Κουφοντίνα έξω από τις φυλακές.

«Όχι δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη» είπε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά σημείωσε: «Στην υποδοχή του κ. Κουφοντίνα υπήρξε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, εν προκειμένω ο κ. Βούτσης, υπήρχε ένας εκπρόσωπος «των Πυρήνων της Φωτιάς» και ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα. Τι καλύτερη απόδειξη ότι στην ουσία υπάρχουν σήμερα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ του χώρου των αντιεξουσιαστών και της νέας γενιάς τρομοκρατών, οι οποίοι, λυπάμαι που το λέω, καθοδηγούνται ιδεολογικά από τον κ. Κουφοντίνα μέσα από τη φυλακή».



Είμαι ένας κεντρώος μετριοπαθής

Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι ακολουθεί μια ακροδεξιά πολιτική στα ζητήματα της ασφάλειας του πολίτη. «Εγώ είμαι ένας κεντρώος μετριοπαθής πολιτικός, η Νέα Δημοκρατία είναι μία κεντροδεξιά παράταξη» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η ατζέντα νόμος και τάξη είναι μία ατζέντα η οποία δεν έχει στο δικό μας το μυαλό ιδεολογικό πρόσημο και προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να χαρακτηρίσει ακροδεξιό οποιονδήποτε του ασκεί σκληρή κριτική. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι εκτός από την ακροαριστερή τρομοκρατία υπάρχει και ακροδεξιά εγκληματική δράση στην Ελλάδα την οποία η ΝΔ έχει καταδικάσει με σαφήνεια.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x