Επικαιρότητα

Μητσοτάκης σε Πούτιν: Πρέπει να ενισχυθούν οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Συνάντηση αργά το βράδυ της Παρασκευής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Καβούρι, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνάντηση αργά το βράδυ της Παρασκευής με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Καβούρι, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συζήτησή τους, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθούν περισσότερο οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες ενίσχυσης αυτών των δεσμών, όταν ήταν στην κυβέρνηση η ΝΔ.

«Με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι και στη Ρωσία και στην Ελλάδα, η ανάπτυξη των διακριτικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, υπερβαίνει την πολιτική. Κάναμε πολλά για την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων όταν εδώ στην Ελλάδα, βρισκόταν στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι του κόμματός σας», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο διάλογο που είχαν μπροστά στους δημοσιογράφους, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βουλευτές της ΝΔ «θα υποστηρίξουν τις κοινές μας πρωτοβουλίες».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για το γεγονός ότι βρήκε χρόνο για τη μεταξύ τους συνάντηση παρά το πιεσμένο πρόγραμμά του, συμπλήρωσε: «Οι δεσμοί των χωρών μας είναι πολλοί στενοί. Είναι δεσμοί που ανάγονται στις παραδόσεις μας, στη θρησκεία μας και στην κοινή γεωγραφική μας θέση. Νομίζω, ότι είναι σημαντικό ότι σε αυτήν τη συγκυρία υπάρχει μια συμφωνία διακομματική, ότι οι σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να ενισχυθούν περισσότερο. Έχω και εγώ ένα προσωπικά έντονο ενδιαφέρον για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων», και πρόσθεσε ότι η ΝΔ υπήρξε και παραμένει ανέκαθεν υπέρμαχο των αποκρατικοποιήσεων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων. Και χαιρόμαστε - που έστω και με κάποια καθυστέρηση - η Κυβέρνηση κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις από τη Ρωσία στην Ελλάδα, τόνισε ότι η χώρα μας δεν θα βγει από τον φαύλο κύκλο χωρίς σημαντικές ξένες επενδύσεις. «Οι οικονομικές σχέσεις, προφανώς, μπορούν να πάνε πέρα από τη σύσφιξη απλά των σχέσεων σε επίπεδο τουρισμού – φιλοξενούμε κάθε χρόνο πολλές εκατοντάδες χιλιάδες από τους συμπολίτες σας - αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πολύ παρά πέρα. Και βέβαια πιστεύουμε ότι και στα ζητήματα που αφορούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις η Ρωσία έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει ειδικά στη βοήθεια που μπορεί να παράσχει και για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Υπάρχει μια κινητικότητα που μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους, αλλά φυσικά ακόμα τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

Μετά από το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «Η Ρωσία βλέπει στην Ελλάδα μια ιδιαίτερα σημαντική ευρωπαϊκή χώρα της Ανατολικής Μεσογείου. Και η Ελλάδα βλέπει στη Ρωσία μια σταθερή φίλη χώρα με την οποία μπορούμε και πρέπει να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Από τον τουρισμό έως τη γεωργία. Από τις διπλωματικές σχέσεις έως τον πολιτισμό. Και βέβαια στο σύνολο των τομέων της οικονομίας».

Ακόμη, ανέφερε ότι στη συνάντηση συζήτησαν την ανησυχητικά ρευστή κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως και για το Κυπριακό.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x