Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις εναρμονισμένες με την Ευρώπη

Σε θερμό κλίμα το 40λεπτο τετ α τετ με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Την ευρωπαϊκή διάσταση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της παρουσίας του στις Βρυξέλλες και το μπαράζ των συναντήσεων που είχε με κοινοτικούς αξιωματούχους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την 40λεπτη κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο συζήτησαν «το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδος σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει γρήγορα».

Η συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ ήταν σε πολύ θερμό κλίμα, όπως μεταδίδουν αξιωματούχοι της Πειραιώς, επισημαίνοντας και τις φωτογραφίες που αποτυπώνουν τη θετική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία έγινε δεκτός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στις δηλώσεις του τόνισε ότι «οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα την οποία έχει προτάξει ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο». Και, όπως συμπλήρωσε, «είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα, αυτούς τους 15 μήνες, να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η χώρα μας «μπορεί να συνεισφέρει θετικά στο διάλογο για το μέλλον της Ένωσης σε ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική φύλαξης των συνόρων».

Επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το πρωί της Παρασκευής το eHealth Forum 2017, που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη Αθηνών, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Β. και είναι αφιερωμένο στην προαγωγή της ψηφιακής υγείας. Το απόγευμα θα μιλήσει στο πολυσυνέδριο «Capital + Vision 2017», το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το «Κεφάλαιο» και τo capital.gr και έχει ως θέμα: «Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας: Επενδύσεις - Καινοτομία - Ανάπτυξη».

«Θαρραλέες αλλαγές στην εκπαίδευση»

Το Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο δεύτερο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στην Πάτρα. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για τη νέα γενιά και περιλαμβάνει:
*«Θαρραλέες αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την Ανώτατη Εκπαίδευση», αλλά και
*«Κίνητρα που θα προσφέρει στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και την αναστροφή του θλιβερού φαινομένου του brain drain, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας».

Για τη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζουν γαλάζιοι αξιωματούχοι, «η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί την πλέον καθοριστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο και βασικό πυλώνα του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα, στο οποίο την έχει βυθίσει η σημερινή αλλοπρόσαλλη κυβέρνηση».

Η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζουν, «έχει αποφασίσει να θέσει οριστικό τέλος στους διαρκείς πειραματισμούς που έγιναν στο εκπαιδευτικό σύστημα και κατεξοχήν συνεχίζονται με τις πρόχειρες και ανερμάτιστες παρεμβάσεις των τριών (!) υπουργών Παιδείας που… πρόλαβε και άλλαξε ο κ. Αλ. Τσίπρας μέσα σε μόλις δύο χρόνια».

Στόχος και κεντρική προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, είναι, σύμφωνα με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να νομοθετήσει επιτέλους ένα σύγχρονο, καινοτόμο και -κυρίως - σταθερό περιβάλλον σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Ένα περιβάλλον που θα εξοπλίζει τους νέους με εφόδια τα οποία θα τους είναι αληθινά χρήσιμα στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία. Και αυτό θα γίνει με συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές που θα διαμορφώνουν αδιάβλητες συνθήκες αξιοκρατίας και αναγνώρισης της προσπάθειάς τους και θα προωθούν τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να δημιουργούνται σύγχρονες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για όλους τους νέους».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x