Γενικά

Μητσοτάκης στον ΣΠΟΡ FM για την Εθνική κωφών: «Αποδείξατε ότι τίποτα δεν είναι εμπόδιο» (audio)

Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιτυχία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών στους Deaflympics με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Έκπληξη στις παίκτριες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Deaflympics έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» -στην οποία ήταν καλεσμένες οι κοπέλες- για την μεγάλη επιτυχία στη Σαμψούντα της Τουρκίας και την προσπάθειά που καταβάλλουν παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες αγωνίζονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη για το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής ομάδας κωφών μπάσκετ:

«Καλό μεσημέρι και τα χαιρετίσματά μου στα εξαιρετικά μας κορίτσια που είχα την ευκαιρία να τα δω πριν φύγουν να πάνε στη Σαμψούντα, να διακριθούν και να μας φέρουν πίσω το χρυσό μετάλλιο. Θέλω να ξέρετε πόσο υπερήφανους μας κάνατε όλους και πόση δύναμη πήρα και εγώ από τη συνάντησή μας. Είστε πραγματικά ένα παράδειγμα προς μίμηση. Τα συγχαρητήριά μου και στον ΣΠΟΡ FM που σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε περισσότερο τον πολύ μεγάλο αγώνα τον οποίο κάνετε. Σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες αποδεικνύετε ότι τίποτα δεν είναι εμπόδιο για εσάς. Μας κάνατε πάρα, πάρα πολύ υπερήφανους», ανέφερε και συνέχισε:

«Τα κορίτσια χρειάζονται, όπως όλες οι ομάδες μας βέβαια, χρειάζονται υποστηρικτές, όπως χρειάζονται και όλα τα άτομα με αναπηρία τα οποία σήμερα αθλούνται και φέρνουν διακρίσεις. Είχα και σήμερα την ευκαιρία να συναντηθώ με τα παιδιά που έφεραν πίσω τα μετάλλια από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και οι ιστορίες που ακούμε είναι πάντα οι ίδιες. Ιστορίες μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας σε αντίξοες συνθήκες. Πάντα με την αμέριστη στήριξη –και θέλω να το πω αυτό- των οικογενειών, των προπονητών. Και πρέπει να πούμε ότι όλοι οι προπονητές παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στα παιδιά που αθλούνται και υψώνουν ψηλά, πολύ ψηλά τη γαλανόλευκη. Πάνω από όλα όμως κάνουν οι ίδιες και οι ίδιοι οι αθλητές μας μια πολύ μεγάλη, μια τεράστια ψυχική υπέρβαση, δεν το βάζουν κάτω, δεν βλέπουν την αναπηρία τους ως ένα αξεπέραστο εμπόδιο και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής για όλους μας.

Νομίζω ότι πίσω από την Ελλάδα της γκρίνιας, της μιζέριας και της εσωστρέφειας υπάρχει μια άλλη Ελλάδα η οποία καινοτομεί, η οποία δημιουργεί, η οποία διακρίνεται. Και ξέρετε πάντα στη ζωή όταν μας τυχαίνει, γιατί σε όλους μας τυχαίνουν αντιξοότητες –σε κάποιους βέβαια πολύ μεγαλύτερες και σε κάποιους μικρότερες- υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να σκύψει το κεφάλι και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσα από την γκρίνια και το παράπονο και το δεύτερο είναι να κοιτάξει κανείς να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να μετατρέψει την αντιξοότητα σε ευκαιρία για κάτι καλύτερο.

Τα κορίτσια μας το έκαναν αυτό, μας έκαναν για άλλη μια φορά πάρα πολύ υπερήφανους και θέλω και μέσα από τη δικιά σας συχνότητα από καρδιάς να τις συγχαρώ», κατέληξε.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x