Γιώργος Ζαχαριάδης

Μοιάζει τόσο στημένο που ήρθε στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Στανόγιεβιτς που τον έφαγε ο Μίχελ, τον Λουτσέσκου που περίμενε έξω από την Τούμπα από τις 30 Ιουνίου και για τον ΠΑΟΚ που δεν βρίσκει ταυτότητα.

Ενας παράγοντας και πολύ περισσότερο όποιος αναλαμβάνει την ευθύνη να επιλέξει τον προπονητή, που θα οδηγεί την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού, υποτίθεται ότι θα πρέπει να προβλέπει ποια θα είναι η πρόοδος της επιλογής του.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Αν δηλαδή, ο συμπαθής και αδρά αμοιβόμενος Λούμπος Μίχελ, αυτή η εμβληματική μπαλαδόφατσα είχε επιλέξει τον Στανόγιεβιτς για προπονητή που θα σηκώσει το κύπελλο του πρωταθλητή, είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Σλοβάκο. Κάποιος τον παραμυθιάζει, είναι οι ατζέντηδες που του λένε ο,τι να 'ναι και αυτός τα χάφτει, καθότι δεν ειναι δα και πολύ σχετικός...

Είναι που η σφυρίχτρα και η μπάλα μπορεί να βρίσκονται συχνά στον ίδιο χώρο, αλλά, είναι δυό πολύ διαφορετικά πράγματα. Είναι κι άλλα πολλά που αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα έρθουν στην επιφάνεια. Κι ο ίδιος βέβαια έχει νιώσει ότι πρέπει να στηριχθεί κάπου και έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με διάφορους στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι από την πλευρά τους νοιώθουν άνετα με τις υπηρεσίες που προσφέρει και τις πληροφορίες που μοιράζει.

Τώρα, όλα αυτά είναι μεγάλα θέματα όταν διώχνεις έναν προπονητή την 56η μέρα της εργασίας του. Επίσης, σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε ότι δεν ήταν ο Μίχελ υπεύθυνος για την πρόσληψη του Στανόγιεβιτς, όπως επιμένουν και σήμερα οι κοντινοί και οι λίγο μακρινοί.

Θα μας πείτε ότι ο Βούκιτς τον πρόκρινε στον Σαββίδη και εκείνος τον άκουσε, κατά την προσφιλή του τακτική, να ακούει ένα σωρό συμβουλάτορες, κάνοντας ουσιαστικά την ομάδα διοίκησης έναν αχταρμά. Ποια ήταν η θέση του ανθρώπου που έχει προσληφθεί για να επιλέγει προπονητές και παίκτες και να φτιάχνει την ομάδα; Ο Μίχελ. Τι έκανε όταν του φόρεσαν τον Στανόγιεβιτς; Πως το λένε αυτό; Τουμπεκί;

Μπορεί τελικά να μην είναι έτσι κι όλα αυτά να είναι υπερβολικά. Υπερβολικά για τον ΠΑΟΚ, που τα έχει ξαναπεράσει και χωρίς κανένα ενδοιασμό, ούτε καν μια δεύτερη σκέψη, προχωρά σε 10-12 αλλαγές προπονητών σε πέντε χρόνια. Τι είχες Ιβάν, τι είχα πάντα.

Τα έχουμε ξαναπεί: Πέρα από τις μεταγραφές και τους προπονητές, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία σε μια ομάδα που της δίνουν μια σταθερή ταυτότητα και, ως οργανισμός που λειτουργεί με σωστές βάσεις, δεν μπορεί παρά να επιτυγχάνει στις περισσότερες επιλογές.

Ταυτότητα δεν υπήρξε ποτέ. Είτε γιατί δεν υπήρχαν ισχυρές προσωπικότητες στον πάγκο, είτε γιατί δεν υπάρχουν μεγάλοι παίκτες στο χορτάρι, είτε γιατί ο ΠΑΟΚ γίνεται μια ομάδα που μπαινοβγαίνει ο καθένας, λέει το μακρύ του και το κοντό του και στο τέλος, αφού το έχει υιοθετήσει ο Ιβάν, που γίνεται αποδέκτης των μεγαλων... ιδεών, θα παραμένει σε απόσταση από εναν τίτλο.

Επιλέγοντας τον Στανόγιεβιτς, ο ΠΑΟΚ... έφερε τον Λουτσέσκου, που δεν μπορεί να είναι ποτέ δεύτερη επιλογή σε σχέση με προπονητή που έκανε "αγροτικό" στη δεύτερη κατηγορία Κίνας. Ποιος είναι αυτός ο Σέρβος που δεν τον "δέχθηκε" η Ευρώπη, ενώ επρόκειτο για ένα τουλάχιστο μέτριου βεληνεκούς προπονητή;

Ήταν, λοιπόν πολύ εύκολο να καταλήξουμε στον Λουτσέσκου, που θα περίμενε έξω από την Τουμπα, πολύ πριν την 56η μέρα, να τον φωνάξουν "έμπα μέσα" για να πιάσει δουλειά.

Φαίνεται σχεδόν στημένο, αλλά, από την άλλη και ολίγον τι αφελές να ξοδεύεται χρόνος με τον Στανόγιεβιτς, ενώ υπάρχει και θέλεις τον Λουτσέσκου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x