Βόλεϊ

Μοίρασαν χαμόγελα οι Εθνικές βόλεϊ στην Πετρούπολη

Ύστερα από τη λήξη του «All Stars Volley», παίκτες που έχουν γράψει ή έχουν μέλλον στο ελληνικό βόλεϊ, μίλησαν στο sport-fm.gr για αυτή την ξεχωριστή γιορτή που έγινε στην Πετρούπολη.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Δευτέρα (13/5)στο Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Παξιμαδάς» της Πετρούπολης, ο αγώνας «All Stars Volley». Εκεί οι Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, κοντραρίστηκαν με τα αντίστοιχα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που έλαμψαν την δεκαετία του ‘90, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Εκατοντάδες μικρά παιδιά βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλειστού με τις οικογένειες τους, βλέποντας από κοντά τα αθλητικά τους ινδάλματα με τα οποία έσπευσαν να φωτογραφηθούν μετά την λήξη του παιχνιδιού. Τόσο οι θεατές, όσο και οι ίδιοι οι παίκτες, το διασκέδασαν με την ψυχή τους, δίνοντας σε όλους να καταλάβουν ότι το ελληνικό βόλεϊ είχε, έχει και θα έχει μέλλον.

Ύστερα από τη λήξη αυτού του όμορφου αγώνα, παίκτες που είτε έχουν γράψει είτε θα γράψουν ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ, μίλησαν στο sport-fm.gr για αυτή την γιορτή.

Βασίλης Κουρνέτας: «Νομίζω είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να υπάρχει αυτή η συνάντηση παλιών και νέων αθλητών, μεγάλων μορφών του ελληνικού βόλεϊ. Ο κόσμος θα πρέπει να μαθαίνει και τα νέα παιδιά που αγωνίζονται στις εθνικές ομάδες, αλλά και τα παλιά αστέρια της ελληνικής πετοσφαίρισης. Όπως και έγινε σήμερα στο δήμο της Πέτρουπολης, σε ένα πολύ ωραίο γήπεδο και ένα ενθουσιώδες κοινό. Πιστεύω αυτές οι κινήσεις πρέπει να γίνονται πιο συχνά, ακόμα και στην επαρχία, γιατί και εμείς χαιρόμαστε να συναντιόμαστε ξανά και να θυμόμαστε παλαιότερες συμμετοχές με το εθνόσημο, αλλά και με τα νέα τα παιδιά πρέπει να υπάρχει αυτό το δέσιμο που μόνο καλό φέρνει στο άθλημα».

Ανδρέας Φράγκος: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για το άθλημα μας να υπάρχουν τέτοια event, να μαζεύονται οι παλιοί και οι νέοι, να γνωρίζουμε εμείς, να θυμούνται οι παλαιότεροι και να υπάρχει αυτή η αλληλεπίδραση. Επίσης, ακόμα πιο σημαντικό είναι που βρίσκονται τα παιδιά στο γήπεδο και μαθαίνουν από κοντά πώς είναι το σπορ και τι χαρά μπορεί να υπάρχει μέσα στον αγωνιστικό χώρο βλέποντας αυτή την σχέση που έχουμε μεταξύ μας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που βρέθηκαν εδώ τόσα παιδάκια και θα ήθελα στο μέλλον να συμβαίνει ακόμα πιο συχνά».

Αλέξανδρος Ράπτης: «Ήταν σίγουρα πολύ ωραίο να βλέπεις νέα παιδιά στο γήπεδο και για αυτά αλλά και για εμάς, που γνωρίσαμε και από μια άλλη όψη τους παλιούς αθλητές και τους εκπροσώπων των τότε εθνικών ομάδων που σιγά σιγά πήραμε εμείς τις θέσεις τους. Πάνω από όλα ήταν πολύ όμορφο αυτό που έγινε, γιατί όταν μαζεύονται παιδιά και βλέπουν το άθλημα μας, αυτό μας πηγαίνει μπροστά».

Γιώργος Στεφάνου: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στο Σωτήρη Αμαριανάκη, που είναι ο άνθρωπος που διοργάνωσε αυτή την γιορτή, όσο και σε όλους τους υπόλοιπους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Είναι ευχής έργον να γεμίζουν τα γήπεδα με μικρά παιδιά τα οποία να βλέπουν ινδάλματα του παρελθόντος και του παρόντος και να γίνονται ένα με αυτούς μέσα στο γήπεδο. Έχω την αίσθηση ότι θα συνεχιστεί αυτός ο θεσμός, κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερο και θα μαζεύει και περισσότερο κόσμο».

Στην εκδήλωση βρέθηκε κλιμάκιο από το Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) – «Χάρισε Ζωή», με σκοπό την ενημέρωση του κοινού. Είναι πολύ εύκολο ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει εάν είναι συμβατός δότης με κάποιων που χρειάζεται την βοήθεια του. Μάλιστα οι άνθρωποι του «Χάρισε Ζωή» ανέφεραν ότι για να γίνει κάποιος δότης αρκεί να είναι ηλικίας μεταξύ 18-45 και υγιής. Επίσης, βραβεύτηκε η επί 17 συνεχόμενα χρόνια βολεϊμπολίστρια του τοπικού ΓΣ, Σοφία Καλλιώρα, για την προσφορά της στο σύλλογο και παράλληλα αποσύρθηκε η φανέλα της με το νούμερο 9.

Τη συνάντηση κορυφής διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ, τον ΠΑΣΑΠ και τον ΓΣ Πετρούπολης.

Επιμέλεια: Φωτεινή Κρεμαστιώτη - Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x