Γιώργος Ζαχαριάδης

Μόνο με μεταγραφάρες θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον πρώτο μεγάλο στόχο του ΠΑΟΚ, να προκριθεί στους ομίλους του Champions League και αυτό θα γίνει μόνον αν ξοδέψει και ενισχυθεί με καλύτερους παίκτες.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Αν είναι να πάθεις… ΑΕΚ και να γίνεις σχεδόν γιαπί, δηλαδή να μην έχεις προπονητή και να έχουν φύγει 3-4 ποδοσφαιριστές που θα ήθελες να τους έχεις για να σταθεροποιήσεις τον βασικό κορμό, προφανώς χάνεις ένα σημαντικό προβάδισμα. Δηλαδή, εφόσον δεν υπάρξουν εντυπωσιακές αλλαγές και οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές παραμείνουν στο ρόστερ, τότε ο ΠΑΟΚ θα κάνει τις επιλογές που θα τον ανεβάσουν επίπεδο και δεν θα χρειαστεί να επαναλάβει την ίδια τακτική, αλλάζοντας ένα μεγάλο κομμάτι στο γκρουπ των βασικών.

Είναι το μόνο που δεν χρειάζεται αυτή την περίοδο. Είναι αυτό που θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τελικά δεν θα συμβεί. Θα διατηρήσει λοιπόν τους περισσότερους, αφήνοντας παίκτες σαν τον Μακ, που δεν ικανοποίησε, να αποχωρήσει και αν υπάρχει κάποια απώλεια, θα είναι το πολύ πολύ του Κάμπος που μπορεί και να αναπληρωθεί εκ των έσω, αλλά, θα προτιμούσα να ερχόταν κάποιος καλύτερος να τον αναπληρώσει. Ο Κάμπος βοήθησε. Φέτος ήταν καλύτερος και στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς ήταν άκρως ικανοποιητικός. Η αναπλήρωση στο κενό που θα αφήσει είναι ένα θέμα, αν και γενικά υπάρχει υλικό για τις πτέρυγες. Το θέμα είναι να μην υποχωρήσει σε ποιότητα ο ΠΑΟΚ και να παραμείνει το ίδιο και παραπάνω ανταγωνιστικός. Κι όχι γιατί θα μπει στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Είναι δευτερεύον. Το πρώτο που θα πρέπει να απασχολεί είναι πως θα ανταποκριθεί στην πρόκληση που λέγεται Champions League. Όλα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο με τις μεταγραφές και το σχεδιασμό που θα λειτουργήσει σε αγωνιστικό επίπεδο τον Ιούλιο, θα πρέπει να έχουν κατεύθυνση την κλήρωση με τον Αγιαξ ή τη Βασιλεία.

Σε αυτό θα πρέπει να προσηλωθεί η ομάδα και να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης για τους ομίλους. Τελεία και παύλα. Αδικαιολόγητος αν δεν προσπαθήσει ενώ έχει τις δυνάμεις.

Και πως θα τα καταφέρει; Με την ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικούς και ακριβότερους από τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη, δεν θα αυξήσεις τις ελπίδες για την πρόκριση και θα χαθεί άλλη μια καλή ευκαιρία για να αλλάξεις την ιστορία σου. Αυτό θα χάσει τελικά ο ΠΑΟΚ. Ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του, διότι η πρώτη του πρόκριση στους ομίλους θα τον εκτοξεύσει. Θα ανήκει πλέον σε ομάδες που εμπορεύονται το ποδόσφαιρο παίζοντας με πολλά εκατομμύρια.

Εξαιρετική η ευκαιρία. Αν χαθεί, δεν μπορώ να προβλέψω αν θα του προσφερθεί την επόμενη ή την μεθεπόμενη σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x