Stoiximan Super League

Μόνο το γκολ του ‘λειπε

Κόντρα στη Μίλαν έβαλε τρία, τώρα έμεινε άσφαιρος. Ο Ολυμπιακός έδειξε ξανά πολύ δυνατός κι αν είχε καταφέρει να σκοράρει, τότε θα είχε αποφύγει την ήττα απ' την... ακίνδυνη Λίβερπουλ (1-0).

Κόντρα σε έναν πιο «σοβαρό» αντίπαλο σε σχέση με την Μίλαν, ο Ολυμπιακός έδειξε εξίσου πολύ καλά στοιχεία!

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να μην τα κατάφεραν κόντρα στη Λίβερπουλ, με τους Άγγλους να παίρνουν τη νίκη (1-0), ωστόσο επιβεβαιώθηκε ξανά πως… κάτι καλό «φτιάχνεται» και κέρδισαν τις εντυπώσεις!

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης ήρθε απ’ τον Στέρλινγκ (5’), δοκάρι για τον Γκαζαριάν στο 50’, με τις δύο ομάδες να ‘χουν λίγες φάσεις και τους Πειραιώτες να μην νιώθουν σχεδόν σε κανένα σημείο… πίεση.

Ξεχώρισε εκ νέου ο Ντοσεβί, καλός ο… άτυχος (Γκαζαριάν) για την ομάδα του Μίτσελ, που χρησιμοποίησε ουσιαστικά δύο ενδεκάδες. Ανέβασε τους πρωταθλητές Ελλάδας ο Τσόρι στην επανάληψη, έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του ο Μπουχαλάκης, φάνηκε η απουσία ενός σέντερ φορ-γκολτζή. Υψηλό βαθμό στην άμυνα και το πρέσινγκ.

Επόμενο παιχνίδι στις 2 Αυγούστου κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Το ματς:

Φιλικό… ξεφιλικό, η ψυχρολουσία του να δέχεσαι γκολ με το… καλημέρα παραμένει η ίδια. Και πόσω μάλλον όταν αυτό (το γκολ) είναι… φθηνό. Γιατί εκεί που ο Ολυμπιακός «γλίτωσε» από ένα πιθανώς δυνατό σουτ του Στάριτζ, του γύρισε… μπούμερανγκ το τσαφ του Άγγλου επιθετικού, το επωφελήθηκε ο Στέρλινγκ και μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ. Μια εξέλιξη που αν μη τι άλλο έδωσε επιπλέον κίνητρο στους Πειραιώτες για να ανεβάσουν στροφές και να ξεκινήσουν δειλά-δειλά να κάνουν το παιχνίδι τους, με τους Ντοσεβί –κυρίως- και Γκαζαριάν απ’ τα πλάγια να είναι ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι πρωταθλητές.

Την ίδια ώρα, οι κόκκινοι της Αγγλίας δεν έδειχναν και να μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρούς κινδύνους για την εστία του Μέγιερι. Γιατί τα σουτ των Τζέραρντ και Στάριτζ, ναι μεν έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά μόνο απειλή δεν αισθάνθηκε ο Ούγγρος γκολκίπερ. Οι δύο προαναφερθέντες «ερυθρόλευκοι» έδειχναν πως είναι το… A και το Ω της ομάδας τους στο πρώτο μέρος κι ενώ το πάλευαν, η τελική προσπάθεια δεν τους έβγαινε. Και κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στην ανάπαυλα με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να ‘χει το προβάδισμα, αλλά τον Ολυμπιακό να μην νιώθει επ’ ουδενί φόβο!

Θα μπορούσε, δε, με το… καλημέρα να τιμωρήσει με το ίδιο «νόμισμα» τη Λίβερπουλ. Γιατί όπως ο Στέρλινγκ «σκότωσε» τον Μέγιερι στο 5’, το ίδιο είχε την ευκαιρία να κάνει και ο Γκαζαριάν στο 50’, αλλά για κακή του τύχη, ο «κεραυνός» του σταμάτησε στο δοκάρι! Ο Τσόρι είχε δώσει το… κάτι παραπάνω στην μεσοεπιθετική γραμμή των Πειραιωτών, με τον Ομάρ απ’ τα δεξιά να ανεβαίνει και να δίνει βοήθειες, την ώρα που ο Μαζουακού είχε περιοριστεί –σε σχέση και με το ματς απέναντι στη Μίλαν. Τα λεπτά περνούσαν, οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές, αλλά ουσιαστικά μόνο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε για το γκολ που έπαιζε... μόνος του.

Η άμυνα της ελληνικής ομάδας δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα στην επανάληψη, με τον Μέγιερι να περνάει ένα ήσυχο απόγευμα (πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος ήταν στο 77' ένα σουτ του Κουτίνιο) και τον Μπουχαλάκη να αρπάζει ξανά απ’ τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε. Διότι το ποδοσφαιρικό του θράσος τον οδηγούσε στο να γίνει και «ήρωας» για τον Ολυμπιακό. Και δέκα λεπτά πριν το φινάλε λίγο έλειψε να «κολλήσει»… τρελό παστέλι, αλλά πέρασε τον έναν, πήγε να περάσει και τον τερματοφύλακα και κάπου εκεί η «τύχη» του σταμάτησε. Μέχρι το φινάλε οι Πειραιώτες κυνήγησαν το γκολ. Κι όταν λέμε μέχρι το φινάλε, εννοούμε ακόμα και στις καθυστερήσεις, αλλά ο Τζόουνς είπε όχι στη «βολίδα» του Σάμαρη κι έμεινε το 1-0, σε μια ήττα που άφησε (πολλά) θετικά στοιχεία!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Τζόνσον (63’ Κέλι), Σκρτελ, Τουρέ (63’ Κόατες), Χοσέ Ενρίκε (46’ Άλεν), Τζέραρντ (63’ Λούκας), Χέντερσον, Τσαν (46’ Ρόμπινσον), Στέρλινγκ (74’ Ίμπε), Μάρκοβιτς (46’ Κουτίνιο), Στάριτζ (74’ Λάμπερτ)

Στον πάγκο της Λίβερπουλ: Γουάρντ, Κοάντι, Πέτερσον

Ολυμπιακός: (Μέγιερι, Μανιάτης (46’ Σάμαρης), Σαβιόλα (46’ Τσόρι), Εντινγκά (63’ Κασάμι), Αβραάμ (63’ Μανωλάς), Αμπιντάλ (46’ Μαζουακού), Σιόβας (72’ Αυλωνίτης), Σαλίνο (46’ Ομάρ), Διαμαντάκος (72’ Παπάζογλου), Γκαζαριάν (63’ Κολοβός), Ντοσεβί (72’ Μπουχαλάκης)

Στον πάγκο του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Φουστέρ, Χολέμπας, Φορτούνης, Χουτεσιώτης, Γιαταμπαρέ, Μπονγκ.


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x