Πόλο

Μορφέσης και Γερόλυμου στον ΣΠΟΡ FM 94,6! (video)

Το τεχνικό τιμ που επανέφερε την Εθνική πόλο γυναικών στη δεύτερη θέση της Ευρώπης φιλοξενήθηκε για δύο ώρες στην εκπομπή «μπαμ και κάτω» και μίλησε για όλα όσα απασχολούν το άθλημα στην Ελλάδα.

Οι Γιώργος Μορφέσης και Αγγελική Γερόλυμου μίλησαν στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

Για το αν είναι ικανοποιημένοι από το ασημένιο μετάλλιο:
Γ. Μορφέσης: «Δεν μπορείς να πεις ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Είμαστε λίγο κουρασμένοι. Ήταν μεγάλη η ένταση στη διοργάνωση. Δεν γίνεται να μην είσαι ευχαριστημένος μετά από μια τέτοια θέση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πάντως, σε ένα βάθρο βλέπεις μόνο τον πρώτο και τον τρίτο ναι χαίρονται».

Α. Γερολύμου: «Ήταν ένας αγώνας και θέλαμε να τον κερδίσουμε. Φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά εκεί δεν ήμασταν στην κατάσταση που θα έπρεπε. Αν παίζαμε όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια θα είχαμε κερδίσει. Τις μέρες εκείνες, ήταν πολύ θλιβερές οι συνθήκες στην Ελλάδα και τα κορίτσια ήθελαν να ακούσουν τον εθνικό ύμνο στη Βαρκελώνη. Το είχαν ανάγκη για όλους τους Έλληνες. Για αυτό βγήκε πιο έντονη η θλίψη εκείνη τη στιγμή, μετά το τέλος του ματς».

Για τη φόρτιση που υπήρχε, λόγω των γεγονότων στην Ελλάδα:
Γ. Μορφέσης: «Έπαιξε κάποιο ρόλο. Όσο και να προσπαθήσουμε να το αφήσουμε πίσω, δεν γινόταν. Το κατάλαβα, δυστυχώς, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ότι το μυαλό ήταν φορτωμένο. Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Πίστεψα ότι ήταν θέμα ενέργειας, παίξαμε με όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Πιστέψαμε ότι θα τα καταφέρουμε μετά τη νίκη επί της Ισπανίας. Οι Ολλανδές όμως ήταν καλές. Έμειναν εκτός, όπως και εμείς, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές, μπορείς να βρεθείς από τους τελικούς, εκτός μια μεγάλης διοργάνωσης».

Για το αν επηρέασε η ήττα από την Ολλανδία στους ομίλους:

Α. Γερόλυμου: «Δεν νομίζω ότι είχε σημασία. Ξέραμε ότι κάναμε παιδαριώδη λάθη στο πρώτο ματς, που δεν θα επαναλαμβάναμε. Πιστεύαμε από την αρχή ότι είμαστε καλύτερη ομάδα. Τα κορίτσια είχαν πίεση, να περάσουν απευθείας στην τετράδα. Δεν είχε μεγάλη σημασία αυτή η ήττα στους ομίλους. Και κόντρα στη Ρωσία έχουμε κακή προϊστορία, αλλά αυτή τη φορά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».

Γ. Μορφέσης: «Θέλαμε να δείξουμε ότι η ήττα στους ομίλους ήταν τυχαία. Τους είχαμε νικήσει και στο Europa Cup, στα ημιτελικά. Πιστεύαμε ότι αν διορθώσουμε κάποια μικρά λάθη που είχαν γίνει στο πρώτο ματς, θα νικούσαμε»

Για τη νέα γενιά του ελληνικού πόλου:
Γ. Μορφέσης: «Δεν έχει να κάνει με το αν θα πάρει μια ομάδα μετάλλιο. Φαίνεται πως έρχεται μια γενιά που κουμπώνει με την ομάδα που ήδη υπάρχει. Όταν λέμε ότι είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, δεν σημαίνει ότι είμαστε… αγκαλιά. Υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση, 6-7 ώρες την ημέρα σε μεγάλη ένταση με ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Γερόλυμου: «Υπήρχε πολύ ωραίο κλίμα, ανάμεσα σε όλους. Αυτή η επιτυχία είναι δουλειά δύο χρόνων»

Για τις εγκαταστάσεις:
Γ. Μορφέσης: «Μια ακόμα επιτυχία για το πόλο ήταν πέρυσι το μετάλλιο των Νέων Ανδρών. Είχε κάνει κάποιες δηλώσεις ο Γιώργος Βασιλειάδης και ακολούθησαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προπονητικό κέντρο πόλο. Έχει περάσει ένας χρόνος, δεν ξέρω τι έχει μεσολαβήσει και δεν είναι δουλειά μου. Πάντως, αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι ό,τι πρέπει».

Δείτε τα βίντεο:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x