Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στην Τσεχία Αντρέι Μπάμπις επέμεινε το Σάββατο ότι το κόμμα του ANO (Δράση Ανικανοποίητων Πολιτών) αποτελεί μία φιλοευρωπαϊκή δύναμη και ότι θέλει να έχει «ενεργό ρόλο» στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο, ο Μπάμπις δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τη συζήτηση για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων και ότι χρειάζεται να σκεφθεί περισσότερο τους λόγους για τους οποίους η Βρετανία ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ένωση.

Ο Αντρέι Μπάμπις διευκρίνισε ότι θα διαπραγματευθεί με όλα τα κόμματα για τον σχηματισμό της νέας τσεχικής κυβέρνησης.

Ο 63χρονος Μπάμπις είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, με περιουσία που εκτιμάται σε 4 δισεκ. δολάρια, και η προεκλογική του εκστρατεία βασίστηκε σε ευρωσκεπτικιστική και αντιμεταναστευτική πλατφόρμα.

Με 99,9% των εκλογικών τμημάτων καταμετρημένα το ΑΝΟ συγκεντρώνει ποσοστό σχεδόν 30%, ενώ το κεντροδεξιό κόμμα και το ακροδεξιό κόμμα SPD αναδείχθηκαν δεύτερη και τρίτη δύναμη αντίστοιχα με πάνω από 10% το καθένα. Η προσέλευση των εκλογέων ξεπέρασε το 60%.

Πηγή: skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ