Γιώργος Ζαχαριάδης

Μπάτε, σκουπίστε με Ζαμπά, τελειώσατε

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr γράφει για όμορφες στιγμές στο Μπορίσοφ, για μια ομάδα που τη λένε «Μπάτε» και διαφημίζει τρακτέρ, φορά κίτρινα και δεν σταμάτησε ποτέ τον Ζαμπά.

Να μην τα συγχέουμε. Να είμαστε σοβαροί και εγκρατείς. Να έχουμε το μυαλό μας στη θέση του και ο ενθουσιασμός που μας κυριεύει όταν βλέπουμε μια ομάδα να περνά οδοστρωτήρας, ένα παίκτη να τα κάνει και να μοιάζει με σούπερ- ήρωα, να υποχωρεί ή να μην εμφανίζεται τόσο έντονος. Όσο δηλαδή για να μας οδηγήσει σε άστοχα συμπεράσματα.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Η εξωτική Λευκορωσία των 2-3 βαθμών κελσίου, που έσφιξε στις αγκαλιές της τον ΠΑΟΚ και ανέδειξε ήρωα του κρύου τον Λέο Ζαμπά, αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ΠΑΟΚ, με το διπλό στο Μπορίσοφ, εφόσον υπάρχει και συνέχεια.


Διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αυτοκτονικές τάσεις είναι σπεσιαλιτέ των ΠΑΟΚτσήδων. Κι όταν δηλαδή δεν τους πιέζεις για να χάσουν, είναι ικανοί να βγάλουν μόνοι τους τα ματάκια τους, επειδή νοιώθουν βαθιά αδικημένοι από όλο το σύστημα ή όλα τα συστήματα του κόσμου. Και τα διαπλανητικά.

Στην ουσία, η νίκη, εύκολη καθόλα, στο Μπορίσοφ είναι απλά μια βάση για να συζητούμε περί πρόκρισης στην επόμενη φάση, στους 32 του Φεβρουαρίου, όταν με το καλό προστεθούν μερικοί ακόμη βαθμοί από τους αγώνες της Τούμπας και ίσως από μια ακόμη έξοδο, στον αγώνα με τη Βιντεότον.

Μου φαίνεται ότι ο Λουτσέσκου διανύει μια περίοδο που γεννούν και το κοκόρια του, καθότι, με τα τρία γκολ και τον Ζαμπά να κάνει μαγικά, κέρδισε και τον αγώνα και τουλάχιστο έναν ακόμη ποδοσφαιριστή που τον είχε… ελαφρώς εγκαταλείψει τελευταία. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Πέλκα, που ήταν καιρός να πάρει μπρος και να δικαιολογήσει όσους τίτλους έχει μαζέψει μέχρι σήμερα με πιο πρόσφατο του επόμενου ηγέτη της ομάδας. Είτε διότι το κατέχει το τόπι, είτε γιατί είναι του ΠΑΟΚ παιδί.

Η Μπάτε να ήταν τόσο άσχημη και άτυχη, δεν ήταν από μόνη της. Ήταν κι ο ΠΑΟΚ, που μετά τα μπερεκέτια στο Καραϊσκάκη, μπήκε με κίνητρο ενισχυμένο και με προοπτική πρόκρισης εφόσον καθόταν θετικό αποτέλεσμα με τους Λευκορώσους.

Αφήστε που η μισοί θα σκέφτονται ότι ακολουθεί ο αγώνας με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο ντεμπούτο του Μαντζουράκη και το βλέπουν ως ευκαιρία για να ξεκουραστούν οι υπερήλικες.

Αυτό που με τους υπερήλικες, θα το δούμε στο εγγύς μέλλον, γιατί αν τους ανανεώνεις θα πρέπει να αλλάξεις όχι μόνο την Τούμπα ως γήπεδο, αλλά, κι ως χρήση… Προφανώς θα πρέπει να τη μετατρέψουν σε οίκο ευγηρίας και ησυχαστήριο.

Τέλος πάντων. Και τα γερόντια, αλλά, κυρίως οι νεότεροι, όπως ο Ζαμπά, έσπρωξαν τον ΠΑΟΚ σε σκορ… μισής κατάκτησης της δεύτερης θέσης στον όμιλο και αυτό μετρά πάνω από όλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x