Μαχητικά Αθλήματα

Μπιμπάι στο sport-fm.gr: «Είμαι έτοιμος για το Muay Thai Grand Prix, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Το ταλέντο που έχει σε συνδυασμό με την αγάπη του για το kick-boxing του έχουν ήδη φέρει πολλές νίκες και εν όψει του Muay Thai Grand Prix (16/06), ο 18χρονος, Ανδρέας Μπιμπάι, μιλάει στο sport-fm.gr.

Ο Ανδρέας Μπιμπάι, είναι μόλις 18 χρονών. Το ταλέντο που έχει σε συνδυασμό με την αγάπη του για το kick-boxing του έχουν ήδη φέρει πολλές νίκες.

Ένας αθλητής με πάθος, ήθος και ψυχή. Με αφορμή την συμμετοχή του στο Muay Thai Grand Prix, το Σάββατο 16 Ιουνίου για την διεκδίκηση ζώνης σε αγώνες τετράδας, τον συναντήσαμε στην σχολή όπου προπονείται, στο Kritikos Camp στη Μεταμόρφωση. Μας μίλησε για το χθες, το σήμερα αλλά και τα μελλοντικά του πλάνα. Από την παρέα δεν έλειψε φυσικά και ο προπονητής αλλά και μέντορας του Νίκος Κρητικός.

inner

Συνέντευξη στους Νικολέττα Γκαρέτσου και Δημοσθένη Καραμούζα
Πώς ξεκίνησε η βόλτα σου στο χώρο μαχητικών αθλημάτων;
«Ξεκίνησε σαν χόμπι, όταν ήμουν 9 χρονών. Τότε δοκίμασα Muay Thai. Συμμετείχα και σε κάποιους αγώνες. Σιγά- σιγά άρχισα να το βλέπω πιο σοβαρά».

Πώς έγινε η μετάβαση από το Muay Thai στο kick-boxing;
«Θεώρησα ότι πιο πολύ μέλλον έχει το kick-boxing. Εδώ στην Ελλάδα πιο πολύ ασχολούνται με το kick-boxing. Έχει μεγαλύτερη απήχηση».

Πώς βρέθηκες στο Kritikos Camp;
«Ήρθα για να γραφτεί ένας φίλος. Έκανα δοκιμαστικά λίγο σάκο, λίγο στόχους. Μου άρεσε πολύ το κλίμα μα πάνω από όλα ο προπονητής, ο Νίκος Κρητικός. Ένιωσα άνετα. Το είπα λοιπόν στον πατέρα μου και συμφώνησε».

Ο πατέρας σου είναι στήριγμα σου σε όλη την προσπάθεια που κάνεις;
«Ε, βέβαια. Ήταν ο ίδιος παλαιστής παλιά. Ξέρει πως είναι να αγωνίζεσαι. Με στηρίζει. Με βοηθάει. Είναι εκεί σε κάθε αγώνα μου».

inner

Τι νιώθεις σε κάθε σου αγώνα, όταν είσαι μέσα στο ρινγκ;
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν πρέπει να φοβάται τα μαχητικά αθλήματα».

Έχεις παίξει και στο εξωτερικό;
«Ναι. Έχω ταξιδέψει Ρουμανία, Ταϊλάνδη. Άλλο επίπεδο εκεί. Ωραίο κλίμα, ωραίες υποδομές. Μεγάλη εμπειρία».

Έμαθες τελευταία στιγμή ότι θα συμμετέχεις στο Muay Thai Grand Prix το Σάββατο, σε τετράδα για διεκδίκηση ζώνης. Πώς νιώθεις;
«Είμαι έτοιμος! Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Θα ακούσω την γωνία μου και θα πάμε μπροστά».

Ποιος είναι ο πιο ζόρικος αντίπαλος στην τετράδα για εσένα;
«Δεν το σκέφτομαι καν αυτό. Δεν νομίζω ότι θα με ζορίσει κάποιος. Πάμε να δείξουμε πόσο έχουμε δουλέψει. Είμαι πάντα έτοιμος να μπω στο ρινγκ».

Τα δυνατά σου σημεία;
«Όλα! Χέρια, πόδια, γόνατα»!

Τι σε οδηγεί στη νίκη;
«Η διπλή προπόνηση που κάνω καθημερινά και φυσικά η γωνία μου. Να ακούω τον προπονητή μου στον αγώνα. Πιστεύω ότι εκτός του ταλέντου και της τεχνικής η ψυχή και η γωνία είναι αυτά που σε οδηγούν στην επιτυχία».

Αν μετά από ένα δυνατό χτύπημα θολώσεις, τι σε κρατάει όρθιο την ώρα του αγώνα;
«H δύναμη μου. Μα πάνω από όλα η ψυχή μου. Δεν είμαι εκεί για να εγκαταλείπω».

Είσαι σε μια σχολή με μεγάλα ονόματα, σε έχουν βοηθήσει στα σπάρινγκ; Έχεις κάποιο πρότυπο;
«Με βοηθάνε πάρα πολύ. Με ανεβάζουν. Έχω βελτιωθεί. Το πρότυπο μου ήταν από παλιά ο Μελέτης ο Κακουμπάβας. Τώρα είμαστε συναθλητές και παίζουμε παρέα, είναι για μένα τρομερή χαρά. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν αθλητές επιπέδου σε μια σχολή διότι ανεβαίνουν τα στάνταρ και είναι εύκολο να προετοιμαστείς για έναν αγώνα».

inner

Tι όνειρα έχεις για το μέλλον;
«Για το αγωνιστικό μου μέλλον έχω πολλά όνειρα. Ένα βήμα τη φορά και θα δούμε που θα φτάσουμε».

Υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον οποίο να θέλεις να πεις ένα ευχαριστώ;
«Στον πατέρα μου και φυσικά στον προπονητή μου Νίκο Κρητικό. Σε αυτούς τους δυο ανθρώπους χρωστάω πολλά. Ο πατέρας μου με στηρίζει και με βοηθάει να πραγματοποιώ τους στόχους μου. Ο προπονητής μου είναι ο άνθρωπος που με έχει πάντα έτοιμο για κάθε αγώνα. Όχι μόνο στο κομμάτι τεχνικής, αλλά και στην ψυχολογία. Η γωνία είναι σπουδαίο πράγμα».

Ο Ανδρέας Μπιμπάι, φόρεσε τα γάντια του και μπήκε για 3 γύρους σάκο. Μείναμε τότε μόνοι με τον πατέρα του αλλά και τον Νίκο Κρητικό. Ο προπονητής του, δήλωσε πανέτοιμος για την διοργάνωση του Σαββάτου. Άλλωστε χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά του. Χαρά του και στόχος του να προπονεί και να χτίζει πρωταθλητές».

Το Σάββατο στο Muay Thai Grand Prix που θα λάβει χώρα στο Έναστρον, ο Νίκος Κρητικός θα βρίσκεται στη γωνία τριών αθλητών του: Του Ανδρέα Μπιμπάι, του Πέτρου Αθανασίου, αλλά και του Μελέτη Κακουμπάβα που αγωνίζεται για Παγκόσμιο Τίτλο κόντρα σε έναν Γάλλο έμπειρο αθλητή».

Λίγο πριν αποχαιρετιστούμε προσωρινά, ο πατέρας του Ανδρέα Μπιμπάι, εμφανώς συγκινημένος, τόνισε: «Νιώθω περήφανος για το γιο μου όταν αγωνίζεται μέσα στο ρινγκ. Είμαι πάντα εκεί να τον στηρίζω. Νιώθω πάντα άγχος αλλά ποτέ φόβο. Ξέρω ότι είναι σε καλά χέρια, αυτά του προπονητή του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x