Συγκρατημένα αισιόδοξος ενόψει του τελευταίου τρίτου της φετινής χρονιάς εμφανίστηκε ο Ματία Μπινότο. Ο επικεφαλής της Φεράρι αναφέρθηκε στο τι μέλει γενέσθαι ενόψει των επτά τελευταίων αγώνων της σεζόν και στις διαφορές που θα υπάρχουν σε σχέση με τις δύο τελευταίες κούρσες.

«Οι αλήθεια είναι πως η δομή των δύο τελευταίων πιστών (Σπα και Μόντσα) μας βοηθούσε να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί. Δεν ήταν δεδομένη η επικράτηση μας, παρά το γεγονός ότι η δύναμη του κινητήρα μας βοηθούσε στις μεγάλες ευθείες. Όσον αφορά την συνέχεια της σεζόν, σημαντικό για εμάς είναι να μη χάσουμε άλλες ευκαιρίες όπως και κάναμε στο πρώτο μέρος της χρονιάς. Πάντως, μας ικανοποιεί πολύ το γεγονός πως στις τελευταίες κούρσες μπορέσαμε και βασιστήκαμε πάνω στα δυνατά στοιχεία μας».

Όσο για τις πίστες τις οποίες αναμένεται να «χτυπήσει» η ομάδα του Μαρανέλο, ο Μπίνοτο εμφανίστηκε προβληματισμένος. «Νομίζω πως πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι και στο πρώτο μέρος της σεζόν. Θα υπάρξουν αγώνες όπως της Γερμανίας, του Καναδά του Μπαχρέιν, αγώνες που θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε, αν στο μεσοδιάστημα καταφέρουμε να αναπτύξουμε το μονοθέσιο. Όμως στον αντίποδα, θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου οι αδυναμίες του μονοθεσίου δε θα μας επιτρέψουν να κυνηγήσουμε τη νίκη. Μια από αυτές είναι η πίστα της Σιγκαπούρης που έπεται».

Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης