Champions League

«Μπλε» μοιρασιά, λυτρωτής ο γιος του Ζάχοβιτς

Τσέλσι και Σάλκε έμειναν στο 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για τον έβδομο όμιλο του Champions League, ενώ ο 18χρονος γιος του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, Λούκα, διαμόρφωσε το ίδιο σκορ στο Μάριμπορ-Σπόρτινγκ.

Η μάχη των «μπλε» δεν είχε νικητή για τον έβδομο όμιλο. Τσέλσι και Σάλκε έμειναν στο 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ενώ ίδιο ήταν το σκορ και στο άλλο ματς του ομίλου, με τον 18χρονο γιο του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, Λούκα, να ισοφαρίζει στο 92’ τη Σπόρτινγκ που είχε προηγηθεί με τον… ξεχασμένο Νάνι.

Τσέλσι-Σάλκε 1-1
(11’ Φάμπρεγκας-62’ Χούντελααρ)

Η φόρα της Τσέλσι από την Premiership σταμάτησε στην πρεμιέρα του Champions League, καθώς έμεινε στο 1-1 απέναντι στην ψυχωμένη Σάλκε για τον έβδομο όμιλο.

Στο ενδέκατο λεπτό ο Φάμπρεγκας γκρέμισε τον Μέιερ, το φάουλ δεν καταλογίστηκε ποτέ και στην εξέλιξη της φάσης ο Καταλανός μέσος δέχτηκε την ασίστ από τον Αζάρ ανοίγοντας το σκορ. Ο θύτης έγινε… θύμα στο 62’, καθώς έχασε την μπάλα από τον Χούντελααρ, ο Ντράξλερ έκανε μια κούρσα και σέρβιρε στον Ολλανδό που κέρδισε λίγο χώρο και με όμορφο πλασέ ισοφάρισε. Ο Ζοσέ Μουρίνιο φόρτωσε την επίθεσή του με Ρεμί και Κόστα ψάχνοντας το γκολ της νίκης, ωστόσο παρότι οι πρωτοπόροι της Premiership απείλησαν την εστία του Φέρμαν, δεν έφτασαν στο γκολ της νίκης.

Τσέλσι (Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Ραμίρες (67’ Όσκαρ), Φάμπρεγκας, Γουίλιαν (74’ Ρεμί), Αζάρ, Ντρογκμπά (74’ Κόστα).

Σάλκε (Κέλερ): Φέρμαν, Χέγκερ, Αϊχάν, Νοϊστέντερ, Φουχς, Μπόατενγκ, Αόγκο, Μέιερ (74’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σαμ (78’ Μπαρνέτα), Ντράξλερ (86’ Ομπάσι), Χούντελααρ.

Μάριμπορ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 1-1
(80’ Νάνι-92' Ζάχοβιτς)

Δύο βαθμούς που μπορεί να αποδειχτούν πολύτιμοι στην προσπάθειά της να προκριθεί στους «16» πέταξε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη Σλοβενία απέναντι στη Μάριμπορ μετά το 1-1 μεταξύ των δύο ομάδων. Ο πλέον έμπειρος παίκτης των «λιονταριών» στη διοργάνωση, ο Νάνι, φαινόταν πως θα ήταν αυτός που θα έδινε τη νίκη, αλλά στο 92’ ο Λούκα Ζάχοβιτς, γιος του Ζλάτκο που είχε παίξει στον Ολυμπιακό, ισοφάρισε.

inner

Ο Καρίγιο άγγιξε το γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 26’ όταν η πρώτη του προσπάθεια αποκρούστηκε από τον Χαντάνοβιτς και η δεύτερη από το δοκάρι, ενώ μια ανάσα από το προβάδισμα έφερε στο φινάλε του πρώτου μέρους τους γηπεδούχους ο Ραΐτσεβιτς. Ευκαιρίες υπήρχαν εκατέρωθεν, μέχρι στο 80’ ο Νάνι να δώσει τη λύση με ένα γκολ-σήμα κατατεθέν, καθώς σύγκλινε προς το κέντρο της μεγάλης περιοχής και εξαπέλυσε ένα δυνατό αριστερό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα. Όλα έδειχναν πως το ματς όδευε στο «2», αλλά ο 18χρονος Λούκα Ζάχοβιτς, γιος του Ζλάτκο που πέρασε και από τον Ολυμπιακό, εκμεταλλεύτηκε ολέθριο λάθος του Μαουρίσιο και με κεφαλιά ισοφάρισε στο τελικό 1-1.

Μάριμπορ (Σίμουντζα): Χαντάνοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ραΐτσεβιτς, Άργκους, Βίλερ, Μέρτελ, Φιλίποβιτς, Σάλαλιτς (58’ Μπόχαρ), Βρσιτς (81’ Ζάχοβιτς), Ταβάρες (84’ Μεντί), Ιμπραΐμι.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Σίλβα): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Μαουρίσιο, Σαρ, Τζέφερσον, Καρβάλιο, Μάρτινς (46’ Μάριο), Σίλβα, Νάνι, Καρίγιο (66’ Μανέ), Σλιμάνι (92’ Μοντέρο).

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 1 (1-1)
2. Μάριμπορ 1 (1-1)
3. Σάλκε 1 (1-1)
4. Σπόρτινγκ 1 (1-1)

Η επόμενη αγωνιστική (30/9):

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Τσέλσι
Σάλκε-Μάριμπορ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x