F1

Μπότας: «Δεν θέλω να βρίσκομαι στη σκιά του Χάμιλτον»

Ο Βάλτερι Μπότας αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula1 και στη σχέση του με τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βάλτερι Μπότας στη «Sport Bild»αναφέρθηκε στις προσδοκίες του για το φετινό πρωτάθλημα της Formula1.

Ο Φινλανδός πιλότος στην πρώτη του σεζόν στη Mercedes βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης, 19 βαθμούς πίσω από τον ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον, και 33 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Σεμπάστιαν Φέτελ.

«Μπορώ να γίνω Παγκόσμιος πρωταθλητής. Υπάρχουν ακόμα εννιά αγώνες και πιστεύω ότι μπορώ να νικήσω τον Χάμιλτον και τον Φέτελ, το έχω κάνει ήδη δύο φορές τη φετινή σεζόν», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πρόσφατο grand prix της Ουγγαρίας ο Μπότας μετά από εντολή της ομάδας του είχε δώσει τη θέση του στον Χάμιλτον, ώστε ο Βρετανός να προσπαθήσει να προσπεράσει τον Ραϊκόνεν. Αφού ο Χάμιλτον δεν κατάφερε να προσπεράσει τον οδηγό της Ferrari, «επέστρεψε» την θέση στον Μπότας, μερικά μέτρα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Εντολή για να παραχωρήσει τη θέση του στον Χάμιλτον είχε δοθεί στον Φινλανδό της Mercedes και στο grand prix του Μπαχρέιν.

«Μας είχε γίνει εξ αρχής ξεκάθαρο πως υπάρχει κοινή αντιμετώπιση. Δεν υπάρχει νούμερο ένα και νούμερο δύο οδηγός. Παλεύω για το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να βρίσκομαι στη σκιά του Χάμιλτον», ανέφερε ο Μπότας.

Στις ισορροπίες ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes, αλλά και στο περιστατικό του τελευταίου grand prix, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

«Το δίλημμα για τη Mercedes είναι αν θα δώσει προβάδισμα στον Χάμιλτον ή όχι. Λογικά το πρωτάθλημα θα κριθεί μεταξύ του Φέτελ και του Χάμιλτον, και στη Ferrari η θέση του Ραϊκόνεν είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο Χόρνερ.

Για την εναλλαγή θέσεων των οδηγών της Mercedes, ο πρόεδρος της Red Bull είπε: «Θα ήταν πλήγμα για τον Μπότας αν ο Χάμιλτον δεν επέστρεφε τη θέση, γιατί είναι σαν να του λες ότι είναι εκτός της μάχης του πρωταθλήματος. Είχαμε δώσει και εμείς αλλαγή θέσεων πριν δύο χρόνια στο Μονακό μεταξύ του Κβίατ και του Ρικιάρντο, αλλά ήταν διαφορετικό, γιατί τότε μόνο ο ένας μπορούσε να ανταγωνιστεί για το πρωτάθλημα».

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x