Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπράβο ρε Νίνη!

www.sportfm.gr

Μπορεί τις περισσότερες φορές το ποδόσφαιρο και γενικά ο αθλητισμός να γίνονται πρώτο θέμα για αρνητικούς λόγους, ωστόσο, υπάρχουν και στιγμές που μας δείχνουν την πολύ καλή τους πλευρά. Στο πρώτο σκέλος στεκόμαστε τις περισσότερες μέρες του χρόνου, σε ότι αφορά το δεύτερο έρχονται κάτι τέτοιες κινήσεις σαν αυτή που έκανε ο Σωτήρης Νίνης που μας το θυμίζουν.

Η ιστορία έχει ως εξής, ένα 8χρονο παιδάκι στην Κύπρο, ο μικρός Ανδρέας ταλαιπωρούταν από την επάρατη νόσο. Μια από τις τελευταίες επιθυμίες του, ήταν να συναντήσει τον Σωτήρη Νίνη που ήταν το ίνδαλμα του. Μετά από συνεννόηση με τους ανθρώπους του Παναθηναικού ο παίκτης ενημερώθηκε για την ιστορία και έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του. Δύο μέρες πριν τη ρεβάνς με τη Ρόμα πήγε αυθημερόν στην Κύπρο και συνάντησε τον μικρό θαυμαστή του! Όταν ο μικρός "άγγελος" είδε τον 20χρονο άσο δάκρυσε...

O Nίνης του προσέφερε μία φανέλα του, με τις υπογραφές όλων των παικτών της ομάδας και πέρασε όλη τη μέρα μαζί του. Ο μικρός Aνδρέας έδωσε στο αγαπημένο του είδωλο μία ταυτότητα που είχε πάνω της έναν ποδοσφαιριστή που σουτάρει και την αφιέρωσή του «με αγάπη Aνδρέας». Το καλύτερο όλων, είναι ότι όλα αυτά έγιναν χωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό, παρά μόνο οι άνθρωποι του τριφυλλιού.

Τι να πει κανείς; Ένα μπράβο δεν είναι αρκετό. Ομολογώ ότι διαβάζοντας το ρεπορτάζ στα “πράσινα νέα” εκτός από συγκίνηση ένιωσα και δέος. Πολλές φορές σε συζητήσεις με συναδέλφους, φίλους και γνωστούς, έχω εκφράσει την άποψη ότι ο Νίνης μπορεί να αγωνιστεί σε ένα από τα πολύ μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξετάζει σοβαρότατα την περίπτωση του. Ειδικά μετά τη χρονιά που πραγματοποίησε φέτος.

Ωστόσο, αυτή η ενέργεια και γενικά η συμπεριφορά του στην τετραετία που μπήκε στη ζωή όλων μας, δείχνουν ότι είναι και καταπληκτικός ως άνθρωπος. Συνδυάζοντας λοιπόν ταλέντο και ψυχή, είναι βέβαιο ότι ο Σωτήρης Νίνης θα πετύχει. Όσο για τον μικρό Ανδρέα, δε πρόλαβε να ζήσει πολλά, αλλά τουλάχιστον “έφυγε” ικανοποιημένος και χαμογελαστός...Αυτό είναι το μεγαλείο του Αθλητισμού. Καλό ταξίδι στον μικρό Ανδρέα που άφησε χθες σε ηλικία εννέα ετών τη τελευταία του πνοή.

Υ.Γ. Εκ των υστέρων αναρωτιέσαι κατά πόσο ήταν τυχαία η σούπερ εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη στη Ρώμη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x