Πόλο

Μπρέικ τίτλου στον Πειραιά η Βουλιαγμένη!

Λύγισε τον Ολυμπιακό στα πέναλτι (6-8, 4-4 κ.δ.) και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών η Βουλιαγμένη, που βρίσκεται μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Μεγάλη νίκη –που τη φέρνει μια ανάσα από τον τίτλο- πανηγύρισε η Βουλιαγμένη επί του Ολυμπιακού στο Παπαστράτειο.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου επικράτησαν 8-6 στα πέναλτι (4-4 κ.δ.) των ερυθρόλευκων και έκαναν το 2-1 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών, θέλοντας μία ακόμα νίκη για να επιστρέψουν στην κορυφή έξι χρόνια μετά την τελευταία φορά.

Η ομάδα του Πειραιά, από την άλλη, βρίσκεται, πλέον, με την πλάτη στον τοίχο, αφού πρέπει να κάνει το μπρέικ στον τέταρτο τελικό τη Δευτέρα (13/5), για να επαναφέρει την σειρά στο Παπαστράτειο.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια για την Βουλιαγμένη ήταν η Τζόνσον, η οποία απέκρουσε δύο πέναλτι και οδήγησε την ομάδα της στη σπουδαία νίκη.

Οι άμυνες ήταν αυτές που κυριάρχησαν στο παιχνίδι, που έμεινε χαμηλά στο σκορ. Η Βουλιαγμένη ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα με 2-0 (Ξενάκη και Χυδηριώτη τα γκολ) στην αρχή του ματς, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί τεσσάρων τερμάτων.

Αρχικά η Μπάκλινγκ μείωσε στο φινάλε της πρώτης περιόδου, ενώ στη δεύτερη οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Σειρά πήρε η Αβραμίδου που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της τρίτης περιόδου και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό στις αρχές του τέταρτου (3-2), με την Ελευθερία Πλευρίτου να κάνει το 4-2. Η Βουλιαγμένη, όμως, πάτησε… γκάζι στη συνέχεια και με γκολ των Ράνεϊ και Ελληνιάδη έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί τη διαφορά έκανε η Άσλεϊ Τζόνσον, η οποία… έκοψε τη φόρα των ερυθρόλευκων μπλοκάροντας το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε η Ελευθερία Πλευρίτου. Η Σταματοπούλου «απάντησε» για τον Ολυμπιακό, σταματώντας την εκτέλεση της Χυδηριώτη, όμως η Τζόνσον κατάφερε να αποκρούσει και την Μπάκλινγκ. Την εκτέλεση στο τελευταίο πέναλτι του ΝΟΒ ανέλαβε η Ξενάκη, η οποία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη για την ομάδα της.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-0, 1-0, 2-2 (2-4 πεν)
Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ε. Πλευρίτου 1, Μπάκλινγκ 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη , Αβραμίδου 2 , Ασημάκη , Μ. Πλευρίτου ,Γκόφερς, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Κανετίδου, Παπαναστασίου
Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη , Χυδηριώτη 1 , Ελληνιάδη 1, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1 , Νίνου Ε., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου , Ράνεϊ 1, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Γιαννοπούλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x