Μαχητικά Αθλήματα

Μύθος: Ο Μέιγουεδερ «καθάρισε» και τον Πακιάο

Η κορυφή χωράει μόνο έναν. Έπειτα από ένα δραματικό αγώνα, ο Μέιγουεδερ επιβεβαίωσε την υπεροχή του απέναντι στον Πακιάο, συνεχίζοντας να χτίζει τον μύθο του ως ο κορυφαίος πυγμάχος της εποχής του.

Δεν ήταν απλό, το έκανε να μοιάζει απλό. Ο Φλόιντ Μέιγουεδερ «καθάρισε» και τον Μάνι Πακιάο έπειτα από έναν δραματικό αγώνα που έφτασε στους 12 γύρους, κατακτώντας μια δίκαιη νίκη με ομόφωνη απόφαση των κριτών (116-112x2, 118-110), αλλά και το δικαίωμα να θεωρεί εαυτόν τον κορυφαίο επαγγελματία πυγμάχο της γενιάς του. Την ίδια στιγμή βελτίωσε το απίστευτο αήττητο ρεκόρ του στο 48-0 ενώ ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβριο θα κρεμάσει τα γάντια του.

«Είναι εξαιρετικός μαχητής και του βγάζω το καπέλο γι’ αυτό. Το περίμενα ότι θα κερδίσει κάποιους γύρους, ότι θα 'χει τις δικές του καλές στιγμές στον αγώνα, αλλά απέφυγα τα χτυπήματα, έπαιξα έξυπνα κι έκανα την δουλειά μου. Νιώθω ευλογημένος και ευχαριστώ τον κόσμο που υποστήριξε τον αγώνα. Ένας ακόμα τον Σεπτέμβρη και μετά τέλος», δήλωσε μετά την μάχη που τον βρήκε αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή στη welterweight κατηγορία, προαναγγέλοντας το φινάλε της σπουδαίας καριέρας του το ερχόμενο φθινόπωρο.

inner

Floyd Mayweather moves to 48-0 after defeating Manny Pacquiao by unanimous decision on Saturday night.

Posted by CBS Sports on Saturday, May 2, 2015


Από την άλλη ο Πακιάο, έμοιαζε δυσαρεστημένος με την έκβαση του αγώνα, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα, ενώ όπως έγινε γνωστό αγωνίστηκε με τραυματισμένο τον δεξιό του ώμο. «Πιστεύω ότι νίκησα. Δεν έκανε τίποτα, απλώς απέφευγε τη μάχη», είπε από την μεριά του ο Φιλιππινέζος, που έδωσε όλη του την ψυχή και κέρδισε το κοινό του MGM στο Λας Βέγκας, το οποίο γέμισε από διασημότητες, μεταξύ αυτών οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κλιντ Ίστγουντ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Μαρκ Γουόλμπεργκ, οι θρύλοι του NBA Μάικλ Τζόρνταν, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Ρέτζι Μίλερ και πολλοί αστέρες από τον κόσμο του θεάματος.

inner

Στο αγωνιστικό μέρος ο Μέιγουεδερ επέβαλε το δικό του ρυθμό: εγκεφαλικό παιχνίδι, αμυντική τακτική, χτύπημα σε κάθε κενό που άφηνε ο Πακιάο μη διστάζοντας να «καταστρέψει» και το παιχνίδι του αριστερόχειρα Φιλιππινέζου (αγκαλιάζοντάς τον όταν έκλεινε την απόσταση) που είχε κάποιες επιθετικές εξάρσεις, έβγαλε τρομερή ενέργεια αλλά αυτό δεν του αρκούσε. Ο “money” τον κράτησε σε απόσταση στους περισσότερους γύρους, ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός στα χτυπήματά του, που έβρισκαν στόχο με μεγαλύτερη συχνότητα (148-435 έναντι 81-429), ενώ δεν πιέστηκε ιδιαίτερα στο τέλος.

Η βαθμολογία των κριτών:

inner

Τα στατιστικά των δύο πυγμάχων:

inner

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x