Επικαιρότητα

Ν.Δ.: Κατέρρευσε η διαγωνιστική διαδικασία

Δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Πειραιώς η απόσυρση Καλογρίτσα από την διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας. Για τη Ν.Δ. ήταν απλώς το τελειωτικό χτύπημα σε μια έωλη διαδικασία.

Δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Πειραιώς η απόσυρση Καλογρίτσα από την διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας. Για τη Ν.Δ. ήταν απλώς το τελειωτικό χτύπημα σε μια έωλη διαδικασία, η οποία, πάντως, δεν νομιμοποιείται από την εν λόγω αποχώρηση. Ούτε, όμως, η αποχώρηση Καλογρίτσα από την κούρσα νομιμοποιεί, σύμφωνα με την Πειραιώς, την αυτόματη χορήγηση της άδειας στον πρώτο επιλαχόντα. Η Ν.Δ. επιμένει ότι η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού παραμένει έκθετη για τον πλημμελή ή και ανύπαρκτο έλεγχο των «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών, κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία» που υποσκάπτει τη δημοκρατία και επιμένει στο αίτημά της για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αφήνοντας αιχμές ότι η πρόεδρός της σκοπίμως κωλυσιεργεί.

Στον τρίτο όροφο της Πειραιώς έχει ούτως ή άλλως παγιωθεί η πεποίθηση ότι η απόσυρση Καλογρίτσα μετά τις αποκαλύψεις για τα βοσκοτόπια και την Attica Bank δεν είναι παρά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου, παρότι εκτιμάται ότι εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί. Δεν παύει, όμως, να είναι και η χειροπιαστή απόδειξη του γεγονότος ότι ο διαγωνισμός έχει απονομιμοποιηθεί πλήρως, πριν καν αποφανθεί για τον αριθμό των αδειών ή για τη συνταγματικότητα του νόμου το ΣτΕ. «Υπάρχει ακόμη κάποιος που πιστεύει στο κύρος αυτού του διαγωνισμού που έχει ήδη πληγεί με δύο εικονικές συμμετοχές;» αναρωτιόταν σε ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος άφηνε αιχμές για την καταλληλότητα και την ικανότητα της Επιτροπής να ελέγξει το νέο «πόθεν έσχες» του πέμπτου πλειοδότη Ιβάν Σαββίδη. Απαντώντας δε στις σχετικές αιτιάσεις κύκλων του υπουργού Επικρατείας που διαβεβαίωναν για τη νομιμότητα της διαδικασίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. έκανε λόγο για «διαγωνισμό-επιθεώρηση» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για θράσος.

Ηδη οι βουλευτές της Ν.Δ. που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (Μάκη Βορίδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κωσταντίνος Τζαβάρας, Ιωάννης Τραγάκης) είχαν επιμείνει με νέο αίτημά τους στη σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν οι «σκιές» στη διαδικασία αδειοδότησης.

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης

Το βάρος της επίθεσης στην κυβέρνηση θα αναλάβει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή. Εξάλλου, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη στην Πειραιώς, από σήμερα η Ν.Δ. μεταφέρει στη Βουλή την εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τα μέτωπα της οικονομίας και της Παιδείας. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν προτίθεται να ψηφίσει ούτε τις διατάξεις που αφορούν το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων ούτε τις σχετικές με το ασφαλιστικό, ενώ ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει διατάξεις που αφορούν τα ενεργειακά. Η σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια είναι και προειδοποιητική όσων θα ακολουθήσουν στη συζήτηση της Τετάρτης, την πρώτη κατά μέτωπον αντιπαράθεση των κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη μετά το καλοκαίρι και μετά τη ΔΕΘ. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., έλεγαν συνεργάτες του, προσέρχεται στη συζήτηση με το εδραιωμένο πλέον προβάδισμα που δίνουν στο κόμμα του όλες οι δημοσκοπήσεις, αλλά και με δεδομένη τη φθορά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που καταγράφουν οι μετρήσεις.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x