Βαγγέλης Νεραντζιάς

Να αποδείξει ότι δεν είναι ομάδα για 3-0

Ο Παναθηναϊκός καλείται να βγάλει χαρακτήρα στα δύσκολα και να εμφανιστεί έτοιμος στην τελευταία του ευκαιρία απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς.

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Με τη πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Παναθηναϊκός που καλείται το βράδυ της Τρίτης να νικήσει την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, ώστε να μην πει αντίο στη φετινή Ευρωλίγκα. Θα πει κανείς ότι οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω μια νίκη στα πρώτα δύο ματς του ΟΑΚΑ, ωστόσο, η διαφορά των δύο ομάδων δεν κρίνεται χαοτική και η ομάδα του Πασκουάλ μπορεί και πρέπει να «τρομάξει» τους Τούρκους.

Πέρα από το διάβασμα των λαθών, τη συγκέντρωση και τα σημεία που πρέπει να χτυπήσει αγωνιστικά το τριφύλλι, το κυριότερο είναι να δείξει χαρακτήρα. Το βασικό συστατικό που πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη φορμαρισμένη ομάδα του Ζοτς είναι ο εγωισμός. Οι πράσινοι πρέπει να αποδείξουν στο παρκέ ότι δεν είναι ομάδα του 3-0 και η υπάρχουσα κατάσταση τους αδικεί κατάφωρα.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι πράσινοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και αυτό θα εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη κι αν προκύψει το 2-1. Το ζητούμενο όμως και αυτό που θέλουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, είναι να δουν κατάθεση ψυχής από την ομάδα και όχι ήττα με κάτω τα χέρια... Με λίγα λόγια, στη τελευταία τους ευκαιρία, οι πράσινοι πρέπει να είναι έτοιμοι.

Στη παρούσα φάση η λέξη πρόκριση στο F-4 παραμένει στο συρτάρι και προτεραιότητα αποτελεί η συγκέντρωση όλων στον πρώτο στόχο. Το έργο είναι δύσκολο, αλλά σε αυτό το επίπεδο οι υπερβάσεις είναι απαραίτητες.

Στο προηγούμενο άρθρο της στήλης εξηγήσαμε τους λόγους που καθιστούν τον Παναθηναϊκό σχεδόν… αποκλεισμένο. Ακόμη κι έτσι όμως, αν «πέσει», θα πρέπει να το κάνει με ψηλά το κεφάλι, σεβόμενος την ιστορία και τον κόσμο του, που είναι χορτασμένος από τίτλους, έχει υπομονή και ξέρει να αναγνωρίζει τη προσπάθεια.

Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πια κάτι να χάσει, αλλά πολλά πράγματα να κερδίσει… Αρκεί να το αποδείξει στο παρκέ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x