Stoiximan Super League

«Να γουστάρουν τον ΠΑΟΚ»

Το οικογενειακό κλίμα, η καλή δουλειά, αλλά και η μεγάλη διάθεση από τους παίκτες να προσφέρουν στην ομάδα είναι τα στοιχεία που βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να πετύχει, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγωνίδη.

Τις εντυπώσεις του από τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ μοιράστηκε με δηλώσεις που έκανε ο Κώστας Λαγωνίδης.

Ο τιμ μάνατζερ του «Δικεφάλου του Βορρά» τόνισε πως πρέπει να είναι χαμηλοί οι τόνοι ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και ότι πρέπει να επικρατεί οικογενειακή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Επιπλέον, επισήμανε ότι πρέπει να γουστάρουν οι παίκτες τη δουλειά και να αγωνίζονται στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Ποιες εντυπώσεις αποκομίσατε από αυτή την προετοιμασία του ΠΑΟΚ;

«Είναι μεγάλη μου χαρά το ότι επέστρεψα στην πρώτη ομάδα και στο αγωνιστικό. Μόνο θετικά έχω να πω. Το πιο βασικό είναι ότι δεν είχαμε τραυματισμούς και απλά χάθηκαν κάποιες προπονήσεις από παίκτες με επιπόλαιους τραυματισμούς. Το κλίμα είναι πολύ καλό και από την πρώτη στιγμή τα παιδιά που συμμετείχαν έδειξαν ζήλο και την απαιτούμενη πειθαρχία για μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Είμαστε ευχαριστημένοι και από αγωνιστική πειθαρχία, όσο και στον δικό μου τομέα που αφορούσε τη διαμονή και τη συμπεριφορά».

Προαίσθημα έχετε για τη χρονιά και πώς μπορεί να κυλήσει;

«Οχι κάτι ιδιαίτερο. Από εδώ και πέρα όσο περνούν οι ημέρες θα αυξάνεται η αγωνία γιατί σε λίγο θα μπούμε στα επίσημα ματς. Μέχρι τώρα δεν είχαμε άγχος».

Πολλά από τα παιδιά που συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα τα γνωρίζετε και από τις ακαδημίες. Ποιο είναι το συναίσθημά σας τώρα που τους βλέπετε εδώ και ποιες συμβουλές τούς δώσατε;

«Είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί πολλά παιδιά τα είδα πρώτη φορά από 12-13 ετών και τώρα είναι στην πρώτη ομάδα. Από εκεί και πέρα δεν φθάνει το να είσαι μόνο σε ένα ρόστερ μεγάλης ομάδας και να παίρνεις μέρος στην προετοιμασία. Τώρα χρειάζεται δουλειά από μέρους τους. Εγώ που είμαι λίγο παλιότερος μπορώ να τους τονίζω σε ποια ομάδα βρίσκονται, όπως βέβαια και ο κόουτς που τους κάνει ιδιαίτερα μαθήματα».

Ποια ήταν η λογική αυτής της προετοιμασίας; Η αξιολόγηση των μικρών; Κάποια θεμέλια για να προστεθούν αργότερα και άλλα κομμάτια;

«Δεν μπορούμε να πούμε κάτι το ξεχωριστό. Πολλά νέα παιδιά ήρθαν σε αριθμό. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και διαφορετικά. Επρεπε να συμπληρωθεί το ρόστερ. Αυτό ήταν το καλύτερο έτσι ώστε μέσα από προπονήσεις και φιλικά να δοκιμαστούν στο κατά πόσο μπορεί να τα καταφέρουν και να μείνουν».

Ο κόσμος περιμένει μεταγραφές. Μπορείτε να του πείτε κάτι;

«Αυτό αφορά άλλους μέσα στην ομάδα. Δεν είναι δικό μου θέμα. Είμαι τιμ μάνατζερ και αυτός είναι ο ρόλος μου. Στην ομάδα ήρθαν κάποιοι νέοι παίκτες και εύχομαι να είναι υγιείς έτσι ώστε να προσφέρουν το κάτι παραπάνω που θέλουμε όλοι από τους ξένους. Από εκεί και πέρα επιζητάμε την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Θέλουμε από τον κάθε παίκτη να γουστάρει τη δουλειά του και τον ΠΑΟΚ, να έρχεται νωρίτερα και να ικανοποιούνται ζώντας την ομάδα».

Ο κόσμος περιμένει να δει την ομάδα και μετά να δείξει εμπιστοσύνη. Θα τον φέρετε και πάλι στο γήπεδο;

«Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημά μας. Οι χαμηλοί τόνοι ήταν ενδεδειγμένοι στην αρχή της προετοιμασίας μια και τα περασμένα χρόνια ξεκινούσαμε ανάποδα. Τώρα ελπίζουμε ότι ακολουθήσαμε τον ενδεδειγμένο δρόμο».

Ποια είναι η αίσθηση που έχετε για τη σεζόν που ξεκινάει;

«Θεωρώ ότι το κλίμα θα είναι διαφορετικό από ό,τι τις περασμένες χρονιές. Ολοι πρέπει να λειτουργούν ως ομάδα. Και οι παίκτες και το προπονητικό τιμ και η διοίκηση και όλο το επιτελείο».

Ο Τζαβέλλας τόνισε ότι ο φετινός ΠΑΟΚ, μπορεί να είναι πιο ΠΑΟΚ. Τι μπορεί να είναι αυτό το διαφορετικό;

«Για να το λένε οι ποδοσφαιριστές πάει να πει ότι μάλλον πέρασαν κάποια από τα μηνύματα που και εμείς θέλαμε να περάσουμε».

Ο Κώστας Λαγωνίδης είχε ως προπονητή τον Αναστασιάδη στο κλείσιμο της καριέρας του. Λίγο μετά συνεργάστηκαν και στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ο Λαγωνίδης πανηγύρισε το Κύπελλο του 2003 ως συνεργάτης του Αναστασιάδη. Τώρα, ο προπονητής ζήτησε τη συνεργασία του ως team manager και συνυπάρχουν εκ νέου.

Σε ερώτηση για το πώς ο Λαγωνίδης βλέπει τον Αναστασιάδη και πάλι με φόρμα στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τονίζει:

«Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω. Θεωρώ ότι είναι ευλογία για τα παιδιά να ασχολείται ο Αναστασιάδης. Δεν ξέρω ποια παιδιά θα μείνουν, αλλά και εκείνοι που θα πάνε δανεικοί θα έχουν κερδίσει πάρα πολλά από την προετοιμασία, που θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x