Γιώργος Ζαχαριάδης

Να η ευκαιρία του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ευκαιρία του ΠΑΟΚ να μπει δυνατά, με μεγάλες μεταγραφές, στο επόμενο πρωτάθλημα και να το κατακτήσει.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Πέρσι, τέτοιο καιρό, βλέπαμε ότι υπάρχει λόγος για να ελπίζει ο ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, εφόσον οι άμεσοι αντίπαλοι, κυρίως ο Ολυμπιακός, δεν πείθει με τις μεταγραφές, πολύ περισσότερο δεν ενισχύεται στο βαθμό που θα επιβληθεί άμεσα κι από την αρχή της σεζόν στους αντίζηλους και θα καθαρίσει ένα ακόμη τίτλο.

Κοινώς, ήταν μια ευκαιρία που χάθηκε και αυτό αποτυπώνεται από την πορεία και τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ, κατά την περσινή σεζόν.

Και ερωτώ: Μήπως και φέτος ισχύουν οι ίδιοι όροι στο παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ, αντί να φουλάρει το ρεζερβουάρ, περιορίζεται σε μεταγραφές που δεν ανήκουν στη συνομοταξία των προσωπικοτήτων, αλλά, αποτελούν απλά μερικά ακόμη συμπληρώματα για ένα σεβαστό μεν, άνευ… συγκινήσεων.

Δεν ξεκινάς από το Λεβέκ. Δεν ξεκινάς από ‘έναν ποδοσφαιριστή που δεν έπαιζε στην ομάδα του, αλλά, από τον ποδοσφαιριστή που θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας και ενδεχομένως, μαζί με τρεις ακόμη, θα φέρουν πιο κοντά τον ΠΑΟΚ σε έναν τίτλο. Ποδοσφαιριστές που στοιχίζουν γιατί γνωρίζουν τι είναι πρωταθλητισμός κι όχι απλά μερικοί καλοί ποδοσφαιριστές, που θα αποκτήσουν τιμολογιακή υπόσταση και θα μοσχοπουληθούν αργότερα. Δεν είναι αυτός ο πρώτος στόχος. Κι αν ακόμη υπάρχει αυτού του είδους η λογική, θα προκύψει μεγαλύτερο όφελος από τις επιτυχίες σε συμμετοχή στο τσάμπιονς λιγκ. Καταλαβαίνουμε τι λέμε…

Είναι και πάλι μια καλή ευκαιρία για αυτή την ομάδα να βγει μπροστά. Να πάει τη σκυτάλη στην κορυφή. Να αλλάξει τα δεδομένα και να αποκτήσει οριστικά την εικόνα ενός πρωταθλητή. Δεν θα είναι υπερβολικό να μιλήσουμε για μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δηλαδή για ό,τι δεν προέκυψε σε προηγούμενες (και ελάχιστες) ευκαιρίες, όταν έφτασε σε τίτλο και δεν το εκμεταλλεύθηκε σε μέγιστο βαθμό, αλλά, περιορίστηκε σε μια ή το πολύ δύο περιόδους διαδραματίζοντας αποκλειστικά και μόνο πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν από πρωτάθλημα, καλύτερα από ό,τι ο προπονητής του. Κι ο προπονητής του ίσως να… ξεπεραστεί αν δεν μπορεί να διαχειριστεί μερικά ονόματα που έχουν την τεχνογνωσία για να έρθει τίτλος και στη συνέχεια να έρθουν κι άλλα αποτελέσματα, μέσω Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x