Κώστας Νικολακόπουλος

Να πάρει το μάθημα ο Ολυμπιακός. Το ίδιο θα πάει να του κάνει κι ο Παναθηναϊκός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τον χθεσινό Ολυμπιακό, σε σχέση και με το ντέρμπι στη Λεωφόρο.

• Στον Ολυμπιακό, παίκτες και προπονητές, πρέπει να «διαβάσουν» σωστά το παιχνίδι με την Μπεσίκτας και να πάρουν το μάθημα τους ενόψει του ντέρμπι στη Λεωφόρο. Διότι στο ποδόσφαιρο αυτό που πάντα μετράει είναι η επόμενη ημέρα.

• Κατ΄ αρχάς, το μόνο σίγουρο είναι ότι κι ο Παναθηναϊκός θα πάει να κάνει στον Ολυμπιακό το ίδιο πράγμα που του έκανε η Μπεσίκτας στα πρώτα λεπτά, δηλαδή να τον αιφνιδιάσει. Με τη δύναμη και τον ενθουσιασμό της έδρας. Κι αν τα καταφέρει, πραγματικά θα έχει βάλει πολύ δύσκολα στον Ολυμπιακό, αφού σε εκτός έδρας ντέρμπι ένα γρήγορο γκολ σχεδόν πάντα φέρνει την ήττα.

• Στην Κωνσταντινούπολη η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός έβαλε στον εαυτό του πολύ δύσκολα στο ξεκίνημα του αγώνα. Βάλτε πάλι στο μυαλό σας τι έγινε στα πρώτα λεπτά: ο Ελιονούσι έκανε δύο πάσες στον αντίπαλο…Ο Ρέτσος χωρίς λόγο έκανε φάουλ στον Αμπουμπακάρ σε θέση για γκολ… Ξανά ο Ρέτσος έκανε πάσα σε αντίπαλο για να αρχίσει αντεπίθεση η Μπεσίκτας…Πάλι ο Ρέτσος χωρίς λόγο παραχώρησε ένα κόρνερ, ενώ η μπάλα πήγαινε στην αγκαλιά του Λεάλι. Από το κόρνερ έγινε η φάση του 1-0… Ο Φορτούνης έχασε υπερβολικά εύκολα την μπάλα από τον Οζιακούπ δευτερόλεπτα πριν το πρώτο γκολ…

• Όταν στα 10-15 πρώτα λεπτά κάνεις έξι τέτοια πράγματα, θα το φας το γκολ. Και μετά θα πάρει ο αντίπαλος την ψυχολογία και εσύ θα χάσεις το ηθικό σου.

• Αλλά να σταθούμε λίγο στο 1-0, πέραν του εξόφθαλμου λάθους του Λεάλι να μην βγει να καθαρίσει τη φάση στο αρχικό στάδιο. Διότι εδώ μιλάμε για φάση, στην οποία το τρίγωνο Ντα Κόστα-Ρέτσου-Ρομάο ενήργησε σαν παράδειγμα προς αποφυγή.

inner

• Δείτε τη φωτογραφία στο ξεκίνημα της φάσης, με την μπάλα στον Ταλίσκα. Και δείτε μία άμυνα με σωστή τοποθέτηση, υπό την έννοια τουλάχιστον της κάλυψης των αντίπαλων: Στο βάθος υπάρχουν ο Αμπουμπακάρ και δύο παίκτες της Μπεσίκτας, με κατά σειρά τους Ρομάο, Ντα Κόστα, Φιγκέϊρας. Κι είναι μπροστά από τον Αμπουμπακάρ ο Ρομάο (στο κυκλάκι), ο δε Ντα κόστα ετοιμάζεται να πάει να κλείσει τον ένα από τους δύο κυνηγούς πίσω του, ώστε να μην είναι ο Φιγκέϊρας δύο μ΄ ένα.

inner

• Δείτε όμως εδώ και τη φωτογραφία την ώρα της κεφαλιάς του Αμπουμπακάρ: ο Ρομάο (στο κυκλάκι) έχει χάσει παντελώς από τον έλεγχο του τον Αμπουμπακάρ, μένοντας σε ένα σημείο στο οποίο δεν υπάρχει κανείς αντίπαλος. Ο Ρέτσος δεν έχει γυρίσει όσο έπρεπε πίσω, παρότι μπροστά του είναι ο Καμπιάσο κι άρα δεν χρειάζονταν και δεύτερος παίκτης εκεί χωρίς αντίπαλο. Κι ο Ντα Κόστα έχει βρεθεί ανάμεσα σε δύο της Μπεσίκτας. Τελικά ο σκόρερ Αμπουμπακάρ μένει αμαρκάριστος…

• Μία παρατήρηση, παρεμπιπτόντως: ο Μποτία είναι φέτος ο μακράν πιο σταθερός αμυντικός του Ολυμπιακού. Και στο πιο κρίσιμο παιχνίδι έμεινε στον πάγκο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x