Γιώργος Ζαχαριάδης

Να τελειώνει η παράσταση για τον ΠΑΟΚ

Ο Γ. Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την έφεση του ΠΑΟΚ στη δευτεροβάθμια, τα λάθη και τον απολογισμό, τη νίκη με την ΑΕΚ για να μείνει ζωντανός.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Κυκλοφόρησε ότι ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας βρέθηκε στην Τούμπα, στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, παρέα με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο. Σε σουίτα, λίγα μέτρα παραπάνω από εκεί που ο 27χρονος πετούσε το ρολό της «ταμειακής».

Αν έχει εικόνα από το γήπεδο, θα είναι σε θέση να δικάσει αντιλαμβανόμενος πολύ καλύτερα τα γεγονότα από την αθλητική δικαστή, που έδειξε ότι θέλει να δώσει αμέσως τη μπάλα σε… συμπαίκτη, γιατί δεν μπορεί να την ελέγξει με αποφασιστικότητα. Εφάρμοσε το γράμμα του νόμου κι απομόνωσε το πνεύμα των κανονισμών και την εικόνα που έχουμε όλοι μας από τον «θεατράλ» τραυματισμό ενός παράγοντα του αγώνα.

Την ίδια ώρα, η απάντηση έρχεται από την Κύπρο, με τον Δώνη (ΑΠΟΕΛ) να τρώει την «ποτηριά» στο ντέρμπι με την Ομόνοια και να πηγαίνει, μάλλον σοκαρισμένος, στα αποδυτήρια, αλλά, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικότατα.

Αυτές οι συγκρίσεις δεν μου αρέσουν κι εμένα. Κι αν στάθηκα στα περσινά με τον Ίβιτς, ήταν απλά μια βοήθεια για να μην… ξεχνιόμαστε, πως αντιμετωπίσαμε αντίστοιχη περίπτωση.

Αν δεν σταματήσει οριστικά η νέα τακτική για να αποσπάσεις τη νίκη χωρίς αγώνα, αν δεν αποφασίσει ο δικαστής να τελειώνουμε πριν συνεχιστεί αυτή η αηδία με τους δήθεν τραυματισμούς και τους ηλίθιους οπαδούς, θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και η εικόνα των γηπέδων θα είναι ακόμη πιο τραγική: Αδειες κερκίδες, κρύα μπετά ή ακόμη χειρότερα, αγώνες με την παρουσία των περιθωριακών που θα τους μετατρέπουν σε αρένα.

Από την άλλη, υπάρχει ένα ακόμη μεγάλο θέμα για τον ΠΑΟΚ που έχει να κάνει με το κατά πόσο οι άνθρωποι που λειτουργούν την ΠΑΕ και βρίσκονται γύρω από το αγωνιστικό τμήμα, μπορούν να το προφυλάξουν και να αποφύγουν τις περιπέτειες, να τις προλάβουν ώστε όσοι καλή δουλειά γίνεται με ποδόσφαιρο να απαξιώνεται από λάθος χειρισμούς.

Ίσως να είμαστε υπερβολικοί και άδικοι σε ορισμένα σημεία, απαιτώντας από τους παράγοντες του ΠΑΟΚ να προλάβουν τον Ολυμπιακό που ήταν… περαστικός από την Τούμπα κι ότι άλλο έχει συμβεί που ζημίωσε την ομάδα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε στην επόμενη μέρα. Αλλά, όταν θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς, κανείς δεν θα πρέπει να ξεχάσει πως ακριβώς κύλησαν τα γεγονότα και πως ο ΠΑΟΚ (ίσως να συμβεί και έτσι…) έχασε μια χρυσή ευκαιρία, όχι επειδή έχασε στην Τρίπολη… Άλλωστε, αν είχε νικήσει τον Ολυμπιακό, η ήττα στην Τρίπολη δεν θα ήταν… αβάσταχτη.

Υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος και ο ΠΑΟΚ με νίκη επί της ΑΕΚ θα είναι πάντα μέσα στο παιχνίδι του τίτλου, ακόμη κι αν δεν πάρει πίσω τους βαθμούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x