Ως ευκαιρία για δοκιμές ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χαρακτήρισε το παιχνίδι της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών με την Εσθονία ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκιγιέρμο Ναράνχο, που μίλησε μετά τη νίκη με σκορ 3-1 σετ.

«Αντιμετωπίσαμε μία δυνατή ομάδα την οποία γνωρίζαμε από τα περσινά φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία των αθλητριών μου διότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα ενόψει του ευρωπαϊκού, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε μια προετοιμασία δύο εβδομάδων για αυτά τα παιχνίδια. Μέσα από τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το υλικό που διαθέτουμε ενώ σίγουρα θα βοηθήσει στην συνοχή μας» δήλωσε.

Από την πλευρά της, η κεντρική της ομάδας, Τζίνα Λαμπρούση, δήλωσε: «Η σημερινή εικόνα που παρουσιάσαμε ήταν εμφανώς πιο βελτιωμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια. Με εξαίρεση το τρίτο σετ όπου κάναμε εύκολα λάθη γενικότερα δείξαμε ένα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρόσωπο σε άμυνα και επίθεση γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Σίγουρα οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ελαχιστοποιούνται αλλά με σοβαρότητα συγκέντρωση και εργατικότητα πιστεύω ότι θα είμαστε στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας ενόψει των αγώνων του ευρωπαϊκού».