Γιώργος Ζαχαριάδης

Νάτος ο ΠΑΟΚ… Πετιέται!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που μα πρόσφερε εικόνες από τα… προσεχώς και αν τελειοποιηθεί να βρεθεί κοντά στους μεγάλους του στόχους.

Η αλήθεια είναι ότι τελευταία με απασχολεί αυτό το 50-50 που εφαρμόζεται με… επιτυχία και λιγότερο αν ο ΠΑΟΚ θα βρει το δρόμο του και θα κατακτήσει τελικά το πρωτάθλημα ή θα μας εντυπωσιάσει με το νταμπλ. Διότι από όσα ακούω, ο Λουτσέσκου θέλει το κύπελλο και ονειρεύεται το πρωτάθλημα (έτσι είπε) κι ο Σαββίδης τους είπε να σοβαρευτούν όλοι τους και να μην ξεχνούν ότι οι προθήκες για τα κύπελλα στο ξενοδοχείο του, παραμένουν άδειες.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Εκεί λοιπόν που φάνηκε να βρίσκω μια καλή εξήγηση και υπάρχει πλέον λόγος για να ελπίζουμε σε μια ωφέλιμη επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου μας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα σαρώσει τους τίτλους, έρχεται αυτή η… πανδαισία με τα οκτώ γκολ στις τρεις μέρες της τέταρτης αγωνιστικής και μου γκρεμίζει ένα μύθο.

Δεν περνούν παρά μόνο δυό μερόνυχτα και στη μοναδική επίσκεψη της τελευταίας 20ετίας στο Καυτανζόγλειο, ο ΠΑΟΚ παίρνει εκδίκηση για την καζούρα που του κάνει ο διαλυμένος Ηρακλής. Δεν ξεχνάτε, φαντάζομαι, ότι δεν μπορεί να κερδίσει στο Καυτανζόγλειο από τότε που έπαιζε ο Κόβιτς.

Έρχεται μια μέρα, που όλα αυτά τα ξεχνάς, βλέπεις τον ΠΑΟΚ να κεντάει, τον Λημνιό να παίζει σαν τον Γκριεζμάν και τον Κουλούρη να γίνεται Λεβαντόφσκι. Να περιποιούνται τον Λεβαδειακό με 2-1, σχεδόν ως σεβαστοί κυπελλούχοι, από την περσινή σεζόν και να αποδεικνύουν ότι τελικά υπάρχει λόγος να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Καλύτερο από αυτό που παρουσίασε μέχρι σήμερα σε τέσσερις ελληνικούς αγώνες πρωταθλήματος, όπου είχε πολλές ανορθογραφίες.

Κυρίως γιατί δεν έχει βρει ρυθμό ο προπονητής Λουτσέσκου. Κι αυτός θέλει προετοιμασία για να φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Τι νομίζετε, μαθαίνει κι αυτός πως είναι να οδεύεις για το πρωτάθλημα. Δεν το κατέχει. Σαν ΙΕΚ λειτουργεί ο ΠΑΟΚ, με ειδικότητα «πρωταθλητισμός».

Ευχάριστος, προσιτός σε ποδοσφαιρικά γούστα και δημιουργικός σε αγώνα που φάνηκε ότι όλοι είχαν τη διάθεση να ανοίξουν το παιχνίδι κι αν ήταν πιο αποτελεσματικοί, θα είχαμε μεγαλύτερο σκορ και συνολικά πιο συναρπαστικό θέαμα.

Μια πολύ ωραία εικόνα που επιμέρους κρύβει ορισμένα θετικά χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ που θέλουμε να λειτουργεί αρμονικά και να εισπράττει από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Μαουρίτσιο, ο Βιερίνια και κανά δυό ακόμη, μια –δυό καλές εμπνεύσεις που θα τον εκτοξεύσουν.

Πιο πολύ με εικόνες από τα… προσεχώς ήταν ο ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό και αν τυχόν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποκτήσει βηματισμό και μαζεύει τα αποτελέσματα, τότε έχουμε μπροστά μας κάτι καινούργιο και μάλλον διαφορετικό από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x