Επικαιρότητα

ΝΔ: Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία η συζήτηση για τη Novartis

Η κυρία Σπυράκη προειδοποίησε ότι η προκαταρκτική δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με διαδικασίες εξπρές, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός.

«Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή όπου αποφασίστηκε η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής και η παραπομπή και των δέκα πολιτικών προσώπων που αναφέρονταν στη δικογραφία, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι».

Η κυρία Σπυράκη προειδοποίησε ότι η προκαταρκτική δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με διαδικασίες εξπρές, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, ζητώντας να εξεταστούν οι μάρτυρες κατ’ αντιπαράσταση προς τα κατηγορούμενα πολιτικά πρόσωπα.

Αναφερόμενη στον κ Σαμαρά είπε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα άλλο από αυτό που έχει ανακοινώσει ήδη ο πρόεδρος της ΝΔ, που έχει ήδη προαναγγείλει εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, που δεν εξέδωσε δελτίο τιμολόγησης φαρμάκων το 2015.

Για την υπόθεση Καμμένου-Σαουδικής Αραβίας, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι στην εισαγγελία Διαφθοράς προσήλθε ως μάρτυρας ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος και η ΝΔ θα περιμένει να αποτυπωθεί η πορεία της υπόθεσης, ώστε να κινηθεί αναλόγως, εννοώντας και το εκκρεμές αίτημα του κόμματος για πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Καμμένο.

Στη συνέχεια αναφερόμενη στη διαφωνία του Πάνου Καμμένου με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό αναρωτήθηκε αν είναι σε θέση να ρίξει και την κυβέρνηση αν δοθεί το όνομα «Μακεδονία».

Διερωτήθηκε επίσης αν ο κ Τσίπρας που προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ στα Σκόπια με τον όρο «Μακεδονία», είπε ότι δεν είναι καθόλου χρήσιμο για τη Γερμανίδα καγκελάριο να χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο και εξέφρασε την απορία της ΝΔ για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί για το θέμα.

Τέλος, για την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά δύο μονάδες στην οποία προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης “Moody’s”, είπε ότι η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί η ελληνική οικονομία μετά από 15 δισ μέτρα επέστρεψε στο 2014. «Οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν συγκλίνουν με την επιστροφή στην κανονικότητα της χώρας» σημείωσε.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x