Δραστηριότητες

Νέα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό μετά την απόφαση για Brexit

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφορικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού.

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφορικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι: "η πρόσφατη απόφαση του Βρετανικού λαού, υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα δημιουργεί νέες συνθήκες και δεδομένα και για τον τομέα του ελληνικού τουρισμού, σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Καταλυτικό ρόλο, σε κάθε περίπτωση, θα διαδραματίσει η ισοτιμία Λίρας/Ευρώ αλλά και η τυχόν αρνητική εξέλιξη στο ΑΕΠ της Μεγ. Βρετανίας. Ενδεχόμενα μεγάλη διολίσθηση του βρετανικού νομίσματος ή/και πτώση του ΑΕΠ, θα επιδράσει αρνητικά τόσο στις αφίξεις, όσο και στην μέση κατά κεφαλή δαπάνη σε ευρώ, άρα, πολλαπλασιαστικά και στα συνολικά έσοδα του ελληνικού τουρισμού από τη Βρετανική αγορά, η οποία, σημειωτέον, καθίσταται ανταγωνιστικότερη για ταξίδια Ευρωπαίων προς αυτήν...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x