Επικαιρότητα

Νέα δεδομένα στις άγονες αεροπορικές γραμμές – ποιες εταιρείες θα «πετάξουν» και που

H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Λιγότερα δρομολόγια, λιγότερα χρήματα επιδότησης από το δημόσιο, γραμμές χωρίς επιδότηση, περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και πολυετείς συμβάσεις, είναι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εκμετάλλευσης τακτικών αεροπορικών γραμμών παροχής δημόσιας υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, επισημαίνοντας ότι το όφελος για το ελληνικό δημόσιο έφτασε κατά μέσο όρο τα 36 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αποκρύπτοντας όλες τις παραμέτρους. Δηλαδή, την παρατεταμένη κρίση που οδήγησε τις αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν τα εισιτήρια, το γεγονός ότι «στο παιχνίδι» μπήκαν και άλλες εταιρείες πέραν της Aegean – Olympic με αποτέλεσμα να υπάρχει ανταγωνισμός, ότι μειώθηκαν ελάχιστα τα δρομολόγια προς κάποιους προορισμούς (μπορεί κάποιες εταιρείες να τα αυξήσουν ανάλογα την κίνηση), ότι χωρίστηκε η χρονιά σε 4 εποχές και αρκετά ακόμη που συνέβαλαν στη μείωση του ετήσιου ποσού που θα καταβάλλει το δημόσιο ως επιδότηση.

Συγκεκριμένα το συνολικό αντιστάθμισμα που θα καταβληθεί βάσει της νέας διαγωνιστικής διαδικασίας ανέρχεται περίπου σε 9 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, έναντι 45 εκατομμυρίων ετησίως που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα...

Περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x