Επικαιρότητα

Νέα επίθεση Alpha σε Σαββίδη: «Έπρεπε να είχε συλληφθεί»!

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του Ιβάν Σαββίδη εξαπέλυσε η τηλεόραση του Alpha.

Μόλις μία μέρα μετά την ανοιχτή πρόσκληση περί εξαγοράς που απηύθυνε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ τόσο προς τον Alpha όσο και προς το Star, το κανάλι του Δημήτρη Κοντομηνά «απάντησε» με κάθε άλλο παρά… φιλικές διαθέσεις.

Ο βασικός σχολιαστής του σταθμού Δήμος Βερύκιος εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή «Happy Day» και χαρακτήρισε «λαγό» τον Ιβάν Σαββίδη, επικαλούμενος τις δηλώσεις του αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα, όξυνε ακόμη περισσότερο την αντιπαράθεση με τον υποψήφιο υπερθεματιστή (έπειτα από την αποχώρηση Καλογρίτσα), λέγοντας ότι σε οποιαδήποτε προηγμένη χώρα ο Σαββίδης θα είχε ήδη συλληφθεί και θα είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη!

Ο Βερύκιος ανέφερε ότι ερευνώνται ήδη τόσο η δανειοδότηση του Σαββίδη όσο και η προέλευση των χρημάτων που δηλώνει πως διαθέτει για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας: «Δεν μπορώ να διαγνώσω τις προθέσεις ενός αυτοαποκαλούμενου λαγού. Εγώ ξέρω ότι βγήκε ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και είπε “εγώ είμαι ένας λαγός”. Σε μία άλλη χώρα, αν ήμασταν στην Αμερική, ο λαγός θα είχε συλληφθεί εκείνο το βράδυ και θα είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Αυτά στην Αμερική ή σε άλλες προηγμένες χώρες όπου το στήσιμο των διαγωνισμών είναι ποινικό αδίκημα. Αυτή τη στιγμή έχω ως δεδομένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης αυτοαποκαλείται λαγός. Και ως λαγό πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε, ανατρέχοντας στην Ιστορία. Στον Κυνηγετικό του Ξενοφώντα περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να κυνηγήσεις έναν λαγό. Είναι ο ίδιος τρόπος μέχρι σήμερα. Έχει τρία στάδια το κυνήγι του λαγού. Ο κυνηγός ξεκινάει με το λαγόσκυλο που μυρίζει. Με την έρευνα. Ο λαγός είναι τρυπωμένος. Αφού κάνεις την έρευνα και τον εντοπίσεις, αρχίζεις το ξεφώλιασμα του λαγού. Το ξελαγούμιασμα. Τον βγάζεις από τη φωλιά του, από το λαγούμι του. Και όταν βγει από τη φωλιά ο λαγός, ξεκινάει η καταδίωξη με τα σκυλιά που τρέχουν. Και ακολουθεί ο κυνηγός που επίσης τρέχει. Άρα ο κυνηγός πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, να έχει αντοχές.

Η έρευνα λοιπόν έχει ήδη ξεκινήσει για τον Ιβάν Σαββίδη. Όχι μόνο από την επιτροπή. Τον φάκελο που κατέθεσε ο Σαββίδης τον έχουν τα νομικά τμήματα όλων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Το κάθε κανάλι έχει βάλει τον μεγεθυντικό φακό. Έτσι αναγκάστηκε η επιτροπή να βγάλει εκτός του Σαββίδη την πρώτη φορά. Έγινε “θεραπεία” και τον έβαλαν ξανά μέσα.

Ο κ. Λαζαράτος μίλησε για γενικότερο θέμα ακυρότητας του διαγωνισμού μετά την υπόθεση Καλογρίτσα. Αυτό ενδεχομένως θα δείτε όσο προχωράει η διαδικασία ελέγχου των στοιχείων Σαββίδη. Έχει θεωρημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας του; Είπε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης ότι η εταιρεία Σαββίδη πρέπει να βγει εκτός από τα αποδυτήρια.

Διότι ο νόμος και η προκήρυξη του διαγωνισμού λένε ότι η εταιρεία θα πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με την τηλεόραση. Αυτή όμως είναι το σούπερ μάρκετ των επιχειρήσεων Σαββίδη. Φορολογικές ενημερότητες έχει η εταιρεία Σαββίδη; Ασφαλιστικές ενημερότητες υπάρχουν μέσα; Τώρα, στο πόθεν έσχες. Σε αντίθεση με τον Καλογρίτσα που δεν είχε μαντίλι να κλάψει, ο Σαββίδης εμφανίζει λεφτά. Όμως, τώρα ο Σαββίδης μπαίνει στον μεγεθυντικό φακό του παγκόσμιου τραπεζικού ελεγκτικού συστήματος. Τώρα, θα πέσουν αναπόφευκτα όλοι πάνω στα λεφτά που εμφανίζει ο Ιβάν Σαββίδης, αγαπητοί φίλοι του ΠΑΟΚ, γιατί δεν έχω τίποτα με τον ΠΑΟΚ. Μαθαίνω ότι εμφανίζει 50 εκατομμύρια. Πόθεν έσχες 50 εκατομμύρια; Από πού τα έφερε; Ρούβλια από τη Ρωσία; Από την Κύπρο; Τι δουλειές έκανε; Από πού είναι αυτά τα 50 εκατομμύρια; Λέει, δάνειο πήρα.

Έρχονται λοιπόν οι δικηγόροι των άλλων καναλιών που ψάχνουν. Και πάμε στο ξελαγούμιασμα. Πενήντα εκατομμύρια δάνειο; Τα παραστατικά φέρε, σύντροφε Ιβάν. Από τα 50, μπορώ και φέρνω ένα δάνειο 25 εκατομμύρια. Οκέι. Τα άλλα 25; Πόθεν έσχες; Εδώ λοιπόν βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν: να αποδείξει ο Ιβάν Σαββίδης με τους συνεργάτες του, τα λογιστήριά του και τις τράπεζες με τις οποίες έχει συνεργαστεί και έχει φέρει το χρήμα… Πρέπει να φέρει τα παραστατικά, τα στοιχεία. Τα λεφτά πρέπει να είναι άσπρα και όχι μαύρα. Τα λεφτά που θα εμφανίσουν οι καναλάρχες θα πρέπει να περνάνε μέσα από το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Και οι Βρυξέλλες παρακολουθούν και η Φρανκφούρτη θα ασχοληθεί και η Ουάσινγκτον θα ασχοληθεί. Μη νομίζετε ότι οι Αμερικανοί δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα για αυτόν τον διαγωνισμό. Μην νομίζετε πως αυτή είναι μια υπόθεση μόνο του Τσίπρα, του Παππά, της παρέας του Μαξίμου και 5-10 επιχειρηματιών που θέλουν να ασχολούνται με τα μίντια στην Ελλάδα.

Έτσι λοιπόν μιλάω για τον λαγό Ιβάν Σαββίδη, για τον πρώτο επιλαχόντα υποψήφιο υπερθεματιστή και για το κυνήγι του λαγού. Για την έρευνα, το ξεφώλιασμα και την καταδίωξη. Βρισκόμαστε στο ξεφώλιασμα. Όλα στη φόρα. Να βγει ο λαγός να μας δείξει το άσπρο χρήμα του, το οποίο δεν θα το φέρει εκ των υστέρων. Είναι αυτό που έχει ήδη δηλώσει ότι έχει
».

Λίγο πριν το τέλος της παρέμβασης του Δήμου Βερύκιου στην πρωινή εκπομπή του Alpha, o δημοσιογράφος διάβασε ένα μήνυμα που έλαβε στο κινητό του: «Από τον δικό μου, τον προσωπικό δικηγόρο, πήρα ένα μήνυμα: τα χρήματα πρέπει να αντιστοιχούν στην προέλευση σύμφωνα με τη δήλωση πόθεν έσχες και να μην έρχονται από διαφορετική πηγή. Πρώτον, του Ιβάν. Και δεύτερον. Όχι μόνο είναι αναγκαία τα παραστατικά για την απόδειξη νομιμότητας δανειακής σύμβασης, αλλά και τα τραπεζικά καλύμματα-εγγυήσεις-collaterals που δέχτηκε η τράπεζα για να εγκριθεί η εκταμίευση του δανείου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x