Νέα διαμαρτυρία κατά της παράστασης «Η Ώρα του Διαβόλου» πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το θέατρο «Αριστοτέλειον», στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό, βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά των συντελεστών της παράστασης. Η δικογραφία θα αποσταλεί στο εισαγγελέα.

Ένταση σημειώθηκε έξω από το θέατρο και την Τετάρτη, όταν άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εικόνες, επιχείρησαν να διακόψουν την παράσταση. Κατά τα επεισόδια έγιναν τρεις συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο κείμενο ("A Hora do Diabo") του Πορτογάλου ποιητή και συγγραφέα Φερνάρντο Πεσσόα.

Στη σύντομη ιστορία του, ο Πεσσόα φαντάζεται μια συζήτηση μεταξύ του διαβόλου και μιας γυναίκας. Δημιουργεί μια πραγματικότητα όπου ο διάβολος δεν είναι πλέον το συνηθισμένο σύμβολο του εχθρού του Θεού, αλλά ένα πλάσμα που δεν θα βλάψει σκόπιμα έναν άνθρωπο. Ο διάβολος λέει για τα τραύματά του, την ιστορία του και το έργο του.Πηγή: skai.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ