Επικαιρότητα

Νέο άδειασμα από Κομισιόν για Αγία Ζώνη 2: Εντός τριών ωρών η ανταπόκριση του ΕΜΣΑ

Το σκάφος ήδη από τις 9.00 το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου είχε ήδη ξεκινήσει το έργο της απορρύπανσης, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής.

Σε νέο άδειασμα προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη πολυτάραχη υπόθεση του Αγία Ζώνη 2.

Ο εκπρόσωπος Τύπου για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και κοινωνικής προστασίας σε ερώτηση για τη κινητοποίηση του ΕΜΣΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιας Ασφάλειας) δήλωσε πως η Επιτροπή δέχθηκε αίτημα από την κυβέρνησης μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς την 13η Σεπτεμβρίου και μόλις τρεις ώρες αργότερα ένα σκάφος τέθηκε στη διάθεση των ελληνικών αρχών.
Μάλιστα το σκάφος ήδη το πρωί κατά τις 9:00 με 9:30 είχε ήδη ξεκινήσει το έργο της απορρύπανσης.

Ολόκληρη η δήλωση του εκπρόσωπο: «Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς την 13η Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχτηκε αίτημα κινητοποίησης της EMSA (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θαλάσσιας Ασφάλειας) και τρεις ώρες αργότερα ένα σκάφος τέθηκε στη διάθεση των ελληνικών αρχών. Στις 09:00 το πρωί της 13ης/9 η Κομισιόν πληροφορήθηκε ότι το σκάφος που τέθηκε στη διάθεση των ελληνικών αρχών είχε ξεκινήσει το έργο της απορρύπανσης».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x