Επικαιρότητα

Νέο μακελειό από το ISIS, στο Μπαγκλαντές - 4 νεκροί τουλάχιστον, οι τζιχαντιστές κρατούν ομήρους

Νέο μακελειό προκάλεσε ο ISIS με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, αυτή τη φορά σε εστιατοριο στο Μπαγκλαντές.

Νέο μακελειό προκάλεσε ο ISIS με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, αυτή τη φορά σε εστιατοριο στο Μπαγκλαντές.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε εστιατόριο της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, στην Ντάκα, όπου συχνάζουν ξένοι υπήκοοι και διπλωμάτες, εισέβαλαν 8-9 ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους και γάζωσαν του θαμώνες, ενώ κράτησαν σύμφωνα με πληροφορίες 20 ομήρους.


Η ομηρία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αυτή την ώρα πάνω από 100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας πολιορκούν το εστιατόριο, από όπου ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.



Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι από την επιχείρηση της αστυνομίας απελευθερώθηκαν 12 άτομα μεταξύ αυτών και 4 ξένης υπηκοότητας, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και σύμφωνα με το Amaq News Agency, 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.


Τα περισσότερα διεθνή πρακτορεία μιλάνε για σίγουρα 4 αστυνομικούς να έχουν πέσει από τα πυρά των δραστών, ενώ οι τραυματίες υπολογίζονται σε τουλάχιστον 40.



« Ήμουν δύο τετράγωνα μακριά όταν άκουσα τρεις δυνατές εκρήξεις και πυροβολισμούς πυροβολισμοί. Αυτό έγινε γύρω στις 21:00. Για περίπου μισή ώρα ακουγόταν πυροβολισμοί. Υποθέτω πως οι αστυνομικοί επέστρεφαν τα πυρά. Τώρα είμαι στο μπαλκόνι και έχει ησυχία» αναφέρει σε δήλωση του στο CNN ο Fayad Munaim, κάτοικος της περιοχής.



Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star το περιστατικό εκτυλίσσεται πολύ κοντά στο Nordic Club, έναν χώρο όπου συχνάζουν υπήκοοι των σκανδιναβικών χωρών, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και η πρεσβεία του Κατάρ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς να επιβεβαιώσει ποιοι εμπλέκονται στο περιστατικό ή ποια είναι τα κίνητρά τους, ωστόσο όλοι οι Αμερικανοί που εργάζονται στην αμερικανική αποστολή έχουν εντοπιστεί.



Ο εκπρόσωπος τύπου του Αμερικανικού ΥΠΕΞ, Τζον Κίρμπι, επισήμανε ότι η κατάσταση είναι «πολύ ρευστή, σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με το Reuters ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ενημερωθεί για κατάσταση στο Μπαγκλαντές όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.





Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x