Επικαιρότητα

Νέος γύρος τσακωμών στη Βουλή για την Αργεντινή

Περίεργη δήλωση Δραγασάκη.

Η συζήτηση για τη χρεοκοπία στην Αργεντινή μονοπωλεί για δεύτερη ημέρα στη Βουλή παρά το γεγονός ότι από το πρωί έχει αρχίσει στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στο πολυνομοσχέδιο Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε «αργεντινολόγους με πρωτοφανή άγνοια δεδομένων» τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι στην Αργεντινή το πρόγραμμα του ΔΝΤ μιλούσε για πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων και τελικά το έκαναν. «Πλήρης απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων έγινε, καθώς και πλήρης απελευθέρωση των αγορών. Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Δεν θα πάρουμε από την Αργεντινολογία της ΝΔ. Να αποκτήσετε μια αίσθηση του μέτρου και να αφήσετε τον Τσίπρα γιατί τα ξέρουμε καλύτερα από εσάς».

Η απάντηση στον κ. Σταθάκη ήρθε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα. «Δεν το είπε ο Σταθάκης το «μακάρι να είμαστε Αργεντινή». Δεν θα μπορούσε να το πει με τις γνώσεις που έχει, αλλά το είπε ο κ. Τσίπρας» είπε ο κ. Ρήγας και συνέχισε: «όποιος προτρέπει την Ελλάδα σε μονομερείς ενέργειες, σε μαγκιές, χωρίς να υπολογίζει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις που είναι θλιβερές και βλέπουμε τώρα στην Αργεντινή».

Θέση για το ζήτημα πήρε και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επιτιθέμενος στους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «συνειδητά αποκρύπτουν την πραγματική αλήθεια και την πραγματική κατάσταση της Αργεντινής» και υποστήριξε ότι σήμερα, το 90% των οικονομικών δεικτών της Αργεντινής -μια δεκαετία μετά την πρώτης της χρεοκοπία – είναι «καλύτεροι από της Ελλάδας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε «σύγχυση». Η Ελλάδα αισθάνεται θλίψη για τα δεινά του λαού της Αργεντινής. Δεινά που προκάλεσαν οι πολιτικές τους ηγεσίες. Αντίθετα, στην Ελλάδα, με επώδυνες θυσίες του ελληνικού, η κατάσταση ομαλοποιείται. Η χώρα βγήκε στις αγορές και απέκτησε πρωτογενές πλεόνασμα. Ο ελληνικός λαός δεν θα βιώσει τις τραγικές καταστάσεις που δυστυχώς βιώνει και θα βιώσει ο λαός της Αργεντινής» απάντησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας.

Στο θέμα παρενέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος προέβη σε μια περίεργη δήλωση η οποία μάλλον ανησυχία προκαλεί υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση της Αργεντινής ίσως να έχει επιπτώσεις και στην Ελλάδα: «Δεν είναι κάποιο διεθνές δικαστήριο αλλά το δικαστήριο μιας άλλης χώρας. Υπάρχουν ομολογιούχοι, κάτοχοι ομολόγων που δεν έχουν αποδεχθεί το PSI και έχουν προσφύγει σε δικαστήρια. Δεν νιώθω ασφαλής ότι δεν θα βρεθεί κάποιο δικαστήριο που θα δεχθεί ως νομολογία την απόφαση του Αμερικάνικου Δικαστηρίου».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x