Χάντμπολ

Νίκη ψυχολογίας για την Εθνική Ανδρών

Με ανατροπή 28-27 επί της Ιταλίας στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας

Με μία εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και μεγάλους πρωταγωνιστές τον αρχηγό Χάρη Μάλλιο και τον τερματοφύλακα Νίκο Λοίζο, η Εθνική Ανδρών επικράτησε 28-27 της Ιταλίας στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» στο ΟΑΚΑ, στη δεύτερη φιλική αναμέτρηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε πίσω στο σκορ με έξι τέρματα (13-19) στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έβγαλε αντίδραση και άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Νίκου Λοίζου κάτω από δοκάρια, ο οποίος τελείωσε το ματς με 12 επεμβάσεις σε 20 σουτ (60%), αλλά και του δεξιού εξτρέμ Δημήτρη Τζηρά που σημείωσε 4 γκολ.

Η Εθνική μείωσε αρχικά σε 19-20 με τον καλό και σήμερα Μυλωνά στο 39’ με επιμέρους σκορ 6-1, ενώ στην συνέχεια είχε και πάλι τις λύσεις, όταν η Ιταλία ξέφυγε με τέσσερα γκολ (21-25) στο 49’.

Η «Γαλανόλευκη» πήρε κρίσιμα γκολ από τον Κρητικό, «έτρεξε» επιμέρους σκορ 7-2 και σερί 3-0 (από 25-27 στο 55’), κάνοντας την ανατροπή που την οδήγησε σε νίκη (28-27) με δύο εξαιρετικά γκολ του Μάλλιου από ατομικές ενέργειες στο 57:40 και στο 59:56.

Άσχημη στιγμή στον αγώνα ήταν στο 38’ ο τραυματισμός στο αριστερό γόνατο του Γιάννη Μπασμαλή. Ο διεθνής δεξιός ίντερ θα υποβληθεί άμεσα σε μαγνητική.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα προπονηθεί και αύριο και στην συνέχεια θα συνεχίσει την προετοιμασία στις 2 Ιανουαρίου, ενώ την επόμενη ημέρα θα αναχωρήσει για την πόλη Λέουβεν, ώστε να αντιμετωπίσει το Βέλγιο (4/1) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος


ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ 28-27
Τα πεντάλεπτα: 1-0, 5-3, 8-8, 9-11, 13-14, 13-19 (ημχ.), 16-19, 19-20, 20-23, 22-25, 25-27, 28-27
ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Γραμματικός):
Κωστακίδης 5, Μωραΐτης, Μπασμαλής 3, Λαδάκης, Μυλωνάς 2, Μάλλιος 6, Λοΐζος, Κρητικός 3, Ανδρέου 2, Δομπρής, Τζηράς 4, Ιωάννου, Δέσπος, Παπαδιονυσίου 3, Αραπακόπουλος, Καραμπουρνιώτης, Ζαμπούνης, Κοτανίδης, Καλόμοιρος.
ΙΤΑΛΙΑ (Ρικάρντο Τριλίνι): Ποστόνια, Στάρσεβιτς 1, Βεντούρι, Μαϊόνε, Τούρκοβιτς 5, Πιβέτα 1, Ντ’ Αντίνο, Έμπνερ, Σαβίνι 1, Φόβιο, Μπουλτζαμίνι 1, Μορέτι 7, Νταπιράν 1, Βόλπι 3, Παρισίνι 2, Σκάταρ 4, Λουτσιάνο 1.
Διαιτητές: Ανταλής- Σκλαβενίτης, Δίλεπτα: 3-4, Πέναλτι: 2/2


Δηλώσεις

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός Εθνικής Ανδρών): «Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με χθες είχαμε ακόμα καλύτερη αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και είμαι ευχαριστημένος για αυτό. Η διαφορά των έξι γκολ δεν θα ήταν αυτή, αν είχαμε κατορθώσει να πετύχουμε κάποια γκολ από τα 4-5 καθαρά σουτ που είχαμε. Τουλάχιστον δεν θα κυνηγούσαμε τέτοια διαφορά στο δεύτερο μέρος. Από κει και πέρα στο ημίχρονο ηρεμίσαμε, τα παιδιά έβαλαν επαφές , τρέξανε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και πιο πολύ με ικανοποίησε ότι ανταμείφθηκε η προσπάθεια των παικτών με την νίκη».

Για τα επίσημα παιχνίδια: «Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Ας μην γελιόμαστε οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε δεν έχουν καμία σχέση με την Ιταλία. Περιμένω όμως να δω κάτι καλό, να δω αντίδραση από τα παιδιά, να τρέξουνε, να κάνουνε φάουλ και στο τέλος να πάρουμε αυτό που μας αξίζει, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Για τον τραυματισμό του Μπασμαλή: «Δυστυχώς ήταν μια άσχημη στιγμή. Προστέθηκε άλλος ένας στην μεγάλη λίστα των τραυματιών.
Θα κάνει μαγνητική και θα περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς έχει. Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό».


Ρικάρντο Τριλίνι (Προπονητής Εθνικής Ιταλίας): «Πιστεύω ότι οι δύο τερματοφύλακες της Ελλάδας είχαν μεγάλη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λοίζος ήταν απίστευτος. Στο δεύτερο ημίχρονο επίσης εμείς σταματήσαμε να παίζουμε γρήγορα. Δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος σήμερα. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, έχουμε καλή άμυνα και πιστεύω ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x