F1

Νίκη Χάμιλτον, θρίαμβος Mercedes!

Με την ομάδα του να του δίνει την ευκαιρία μέσω της εκπληκτικής της τακτικής, ο Λιούις Χάμιλτον επικράτησε στο Grand Prix της Ουγγαρίας, αφήνοντας δεύτερο τον Φερστάπεν. Τρίτος ο Φέτελ.

Συγκλονιστική μάχη στην Ουγγαρία και τελικός νικητής ο Χάμιλτον με τις... ευλογίες της Mercedes.

Με εκπληκτική στρατηγική από την ομάδα του και αφού κάλυψε μία μεγάλη διαφορά από τον Φερστάπεν που έπεσε θύμα της άστοχης -όπως αποδείχθηκε- τακτικής του ενός pit stop της Red Bull, ο Βρετανός οδηγός πήρε ακόμα μία νίκη αυτή τη φορά στην Ουγγαρία και συνεχίζει τη «βόλτα» του για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Πίσω από τον Ολλανδό πιλότο, που κρατούσε την 1η θέση για 66 γύρους, τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που στον προτελευταίο γύρο προσπέρασε τον ομόσταβλό του, Φρανκ Λεκλέρκ, ο οποίος έχασε τον βάθρο και πήρε την τέταρτη θέση.

To Γκραν Πρι έμοιαζε... αδιάφορο στην εξέλιξή του καθώς δεν υπήρχαν πολλές μάχες και η πρώτη τετράδα δεν άλλαζε με τίποτα. Ωστόσο, η στρατηγική της Mercedes ήταν καταπληκτική και η διαφορά του δεύτερου Χάμιλτον με τον πρώτο Φερστάπεν ολοένα και μειωνόταν. Από την άλλη μεριά, οι δύο Ferrari δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν σε καμία περίπτωση τους δύο πρωτοπόρους και είχαν αρκεστεί σε μια μεταξύ τους μάχη για το βάθρο, αφού είχαν μείνει 20 δεύτερα πίσω πριν καν συμπληρωθούν οι πρώτοι 20 γύροι.

Οι γύροι περνούσαν ο ένας μετά τον άλλον, ο Χάμιλτον μείωνε τη διαφορά συνεχώς και πέντε γύρους πριν το φινάλε οι καθρέφτες του μονοθεσίου του Μαξ Φερστάπεν είχαν γίνει... γκρι και ο Βρετανός πιλότος τον πίεζε ασφυκτικά. Κάπως έτσι, στον 66ο γύρο ο Χάμιλτον βούτηξε στα φρένα, άνοιξε την γραμμή του και εκμεταλλευόμενος ότι τα ελαστικά του ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα από αυτά του Φερστάπεν, κατάφερε να τον προσπεράσει και να εξαφανιστεί, παίρνοντας ακόμη μία νίκη μέσα στη σεζόν και έκανε ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x