Γενικά

Νίκησε τους Γάλλους και προχώρησε στο κυρίως ταμπλό του ουγγρικού World Tour ο Γκιώνης

Ο Παναγιώτης Γκιώνης πέτυχε το απόγευμα της Τετάρτης τον πρωταρχικό του στόχο στο ουγγρικό World Tour πινγκ πονγκ της Βουδαπέστης.

Μπήκε στον πρώτο γύρο του απλού ανδρών και το κατάφερε με πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά και σκηνικό εντελώς παράδοξο υπό την έννοια ότι νίκησε αθλητές μόνο από μία χώρα! Τρεις αγώνες έδωσε στα προκριματικά και απέκλεισε ισάριθμους Γάλλους! Ο πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι στους «32» του αγωνίσματος, έχει νέα πρόκληση για να φτάσει ψηλότερα και θα την «κυνηγήσει».

Πρόσωπο της ημέρας για την ελληνική πλευρά είναι και η Κατερίνα Τόλιου. Αρχικά, γιατί σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας της, αποκλείοντας το πρώτο φαβορί των προκριματικών, την κορυφαία Αφρικανή Ντίνα Μεσρέφ κι έπειτα, διότι μαζί με την εν λόγω αθλήτρια προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό των «16» στο διπλό γυναικών.

Στην πορεία του απλού, η πρωταθλήτρια Ελλάδα αποκλείστηκε στο καθοριστικό ματς για πρόκριση, αλλά ο απολογισμός της είχε ήδη κριθεί ως πολύ θετικός.

Στο απλό ανδρών, επίσης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο, αλλά νωρίτερα είχε δημιουργήσει προϋποθέσεις για σπουδαία νίκη επί δυνατού αντιπάλου.

Στο απλό ανδρών τα έφερε έτσι η συγκυρία, που ο Γκιώνης βρήκε μπροστά του μόνο… γαλλικά εμπόδια μετά το «bye» στον πρώτο προκριματικό γύρο. Κι αφού την Τρίτη απέκλεισε τον Ζουλ Ρολάν, την Τετάρτη κατέβαλε δύο ακόμα πολύ αξιόλογους αθλητές από την ιδιαίτερα προηγμένη στο άθλημα, χώρα.

Το μεσημέρι αντιμετώπισε στον τρίτο προκριματικό τον Αντρέα Λαντριέ. Είχε σταθερή απόδοση και δικαίωσε απολύτως τα προγνωστικά με σκορ 4-0 (11-6, 11-7, 11-4, 12-10).

Το απόγευμα, στον καθοριστικό γύρο των «32», συνάντησε τον αριστερόχειρα Στεφάν Ουές. Ο πρώην πρωταθλητής Γαλλίας ανδρών, που πριν από λίγα χρόνια συνεργάστηκε με το Πέρα Αθηνών, είναι πολύ τεχνίτης, αλλά όχι και ιδιαίτερα ικανός απέναντι στην άμυνα. Ο Γκιώνης το εκμεταλλεύτηκε και, αφού μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, επέβαλε την τακτική του κι έφτασε στην πρόκριση με 4-1 σετ (11-3, 11-9, 11-4, 5-11, 11-8).

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Γιάννης Σγουρόπουλος «λύγισε» στις λεπτομέρειες κι έμεινε στον τρίτο προκριματικό γύρο. Πήρε το πρώτο σετ απέναντι στον δυνατό Βέλγο Σεντρίκ Νούτινκ, αργότερα ισοφάρισε σε 2-2 και τελικά ηττήθηκε με 4-2. Το κρίσιμο πέμπτο σετ κρίθηκε στην παράταση (11-6, 8-11, 9-11, 11-8, 12-14, 5-11).

Στο απλό γυναικών, η Τόλιου είχε πολύ καλή παρουσία για μία ακόμη μέρα και πλησίασε στο να περάσει στο κυρίως ταμπλό, όπως έκανε και την περασμένη βδομάδα στο Challenge της Πορτογαλίας. Το πρωί προχώρησε στον τρίτο και τελευταίο προκριματικό γύρο με έξοχη εμφάνιση και τεράστια νίκη με 4-2 σετ απέναντι στο πρώτο φαβορί αυτής της φάσης, την Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ.

Ύστερα από τα μέσα του πρώτου σετ, έπιασε εξαιρετικό ρυθμό, ενώ φάνηκε ότι γνωρίζει καλά την αντίπαλό της και τη βολεύει το στυλ παιχνιδιού της. Με σταθερή άμυνα και συχνές επιθέσεις πέρασε το άγχος στη Μεσρέφ και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα της εάν λάβουμε υπόψη ότι η Αιγύπτια βρίσκεται στο νούμερο 31 της παγκόσμιας κατάταξης (8-11, 11-6, 8-11, 11-7, 11-9, 11-6).

Αργότερα η Τόλιου αντιμετώπισε εξίσου καλή αθλήτρια, αλλά με ένα ιδιόμορφο στυλ παιχνιδιού, που μεγάλωνε τον βαθμό δυσκολίας. Δυστυχώς, αυτό φάνηκε και στην πράξη και η Ινδή Μάνικα Μπάτρα υποχρέωσε την 25χρονη πρωταθλήτριά μας στην ήττα με 4-0 σετ (6-11, 8-11, 9-11, 7-11).

Αγωνίζεται με κομπίνα λάστιχο στο backhand κι αυτό της επέτρεπε να ελέγχει καλύτερα τις κομμένες μπάλες της Τόλιου. Βεβαίως, η τελευταία κυνήγησε και αυτό το ματς και ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία είναι ότι στο τρίτο σετ βρέθηκε στο -3 και ισοφάρισε, ενώ στα μέσα του τέταρτου σετ είχε «ισχνό» προβάδισμα.

Στο διπλό γυναικών, η Κατερίνα Τόλιου και η Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ έδωσαν συνέχεια στη νίκη της Τρίτης και με νέο καλό συνδυαστικό παιχνίδι εξασφάλισαν την πρόκριση στην πρώτη 16άδα. Στον αποφασιστικό δεύτερο οπροκριματικό γύρο έκαμψαν τις Χιλιανές Ντανιέλα Ορτέγκα/Παουλίνα Βέγκα με 3-2 σετ κι έφτασαν στον κύριο στόχο τους.

Το έργο τους προβλεπόταν δύσκολο κι αυτό αποδείχτηκε στην πορεία, διότι στην αρχή πήραν δύο σετ με «καθαρά» σκορ. Κάπου έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και δέχτηκαν την ισοφάριση, αλλά το δυνατό ξεκίνημα στο πέμπτο σετ (με 4-1) τις οδήγησε στη νίκη (11-7, 11-5, 7-11, 8-11, 11-4).

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας και η αριστερόχειρας Αιγύπτια, που συνεργάζονται πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά, κληρώθηκαν στον πρώτο γύρο μ’ ένα από τα τέσσερα πρώτα φαβορί. Την Πέμπτη στις 12:40 τίθενται αντιμέτωπες με τις διάσημες Γιαπωνέζες Μίου Χιράνο/Κασούμι Ισικάουα και θα κοιτάξουν να παίξουν ελεύθερα για το καλύτερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x